La dura confessió de Michael Phelps sobre la seva depressió

L’exnedador estatunidenc, guanyador de 28 medalles olímpiques, recomana als esportistes cuidar la seva salut mental després de l’ajornament dels Jocs de Tòquio

Michael Phelps ha reconegut les dificultats en l’àmbit mental que pot haver suposat per als esportistes l’ajornament fins al 2021 dels Jocs de Tòquio i els ha aconseguit que no dubtin a demanar ajudar si es veuen atacats per la depressió o l’ansietat com li va passar a ell, ja que en el seu cas li va “salvar la vida”. El 2018, l’exnedador estatunidenc va reconèixer que “vaig arribar a un punt en què no m’agradava ser atleta i això em va portar a no voler estar viu”.

“Així és la nostra vida. He intentat reproduir el que estaria passant emocionalment en aquest moment si encara estigués competint i realment és difícil de comprendre”, ha admès ara Phelps en una entrevista a NBC Sports. El de Baltimore, guanyador de 28 medalles olímpiques, va travessar moments durs en la seva carrera i en l’actualitat fa teràpia per combatre l’ansietat.

 

“Si estàs en una posició en què necessites ajuda, has de contactar amb algú i demanar-la. Això va ser quelcom molt difícil de fer per a mi i puc entendre que a altres esportistes els costi, però a mi em va canviar la vida. Si soc sincer, em va salvar la vida”, s’ha sincerat. “Soc el primer a reconèixer que encara pateixo depressió i ansietat. Les últimes tres setmanes han estat difícils, sobretot un parell de dies. I estic segur que hi ha persones que estan passant exactament pel mateix”, ha afegit.

Ell guanyador de 23 medalles d’or en els Jocs Olímpics creu que els esportistes han de buscar l’aspecte positiu d’aquest any més d’esforç. “Et prepares per a una cosa durant quatre anys, saps quan arribarà i quan haurà d’estar preparat el teu cos... i llavors et toca esperar. El més important ara és que tots vegin això com una oportunitat per millorar algunes petites coses que, a l’hora de competir, poden marcar diferències grans”, ha sentenciat.

Més informació
 
Comentaris