La justícia frena el Girona i nega que sigui part perjudicada de l’operació Oikos

El jutge que instrueix la trama de presumptes partits arreglats a Primera i Segona Divisió ha rebutjat que el Girona es personi com a acusació particular en el cas

El jutge que instrueix l’operació Oikos, la trama de presumptes partits arreglats a Primera i Segona Divisió, ha rebutjat que el Girona es personi com a acusació particular en el cas, ja que considera que no està perjudicat pel presumpte arreglament del Valladolid-València. “El Girona Futbol Club no té la qualitat d’ofès pel delicte en no ser titular de la protecció de la puresa de la competició esportiva quan estan en joc interessos econòmics”, ha explicat el magistrat Ángel de Pedro en una providència del passat divendres que l’Agència EFE ha revelat aquest dilluns.

El Girona, que considera que el club val·lisoletà va adulterar la competició en deixar-se perdre un partit, volia personar-se com a acusació particular perquè, segons el seu parer, aquest havia de ser sancionat. A banda de la petició de personar-se com a part afectada, el club blanc-i-vermell també va demanar que el Comitè de Competició obrís un expedient al Valladolid, quelcom que va fer un dia després, i que s’establís una Lliga de 21 equips fins que se solucionés el cas. Les possibilitats que això passi, i més tenint en compte com està avançant tot plegat, són relativament baixes.

 

D’altra banda, el jutge sí que ha acceptat que el Valladolid es personi com a acusació particular i com a part afectada, però també se l’ha admès en la condició de responsable civil subsidiari. Si fins la setmana passada totes les informacions que sortien somreien el Girona, la realitat és que les filtracions que la justícia podria no tenir proves contra l’arreglament del partit entre el Valladolid i el València i la petició denegada que ha sortit a la llum aquest dilluns suposen un nou revés per a l’entitat catalana.

Més informació
 
Comentaris