El Girona arribarà “fins al final” per intentar quedar-se a Primera

Pere Guardiola, president del Girona Football Group, confirma que el club està estudiant la trama Oikos amb dos bufets d’advocats

El Girona arribarà “fins al final” en la trama Oikos per intentar aconseguir als despatxos el que no ha aconseguit sobre la gespa: la permanència a la Primera Divisió espanyola. Pere Guardiola, president del Girona Football Group, ha confirmat que el club està estudiant el cas amb dos bufets d’advocats amb l’objectiu d’esclarir les seves opcions reals de seguir competint en la màxima categoria del futbol estatal. “Hem de defensar els interessos del club, dels aficionats i de la competició”, ha explicat Guardiola.

“Entenem que la Lliga de Futbol Professional i la Reial Federació Espanyola de Futbol defensaran l'honradesa de la LaLiga. Ha d’existir fair play. Com a part afectada, demanarem tenir la màxima informació possible. Farem tots els passos que calgui”, ha deixat clar el màxim dirigent del grup que posseeix el 88,6% de les accions del Girona. Guardiola va tranquil·litzar els seguidors blanc-i-vermells i va explicar que Quique Cárcel ja està treballant per confeccionar una plantilla competitiva i idear un projecte amb un nou entrenador al marge del que pugui passar com a conseqüència del presumpte arreglament del Valladolid-València.

 

Així està la trama Oikos

Després de les converses telefòniques filtrades per El Mundo aquest dilluns, el Valladolid va emetre un comunicat en el qual va expressar la seva “sorpresa, desconeixement i indignació” sobre tot plegat i va anunciar que ha iniciat una investigació interna als futbolistes presumptament comprats per “esclarir els suposats fets amb la màxima rapidesa possible” i que es personarà en el procés judicial com a part perjudicada. Aquest dimecres, el mateix mitjà de comunicació ha afegit que el jutge instructor té proves de l’amenaça de Raúl Bravo i Carlos Aranda, els líders de l’operació, a un dels altres investigats, Agustín Lasaosa, que fa cinc dies va dimitir com a president de l’Osca. Segons el diari, els caps de la trama haurien aprofitat el deute de 100.000 euros que Lasaosa tenia amb ells per utilitzar-lo.

L’esperança del Girona

Si es confirmen els fets revelats per El Mundo, cada jugador del Valladolid rebrà una multa d’entre 3.006 a 30.051 euros i una suspensió de llicència d’entre 2 i 5 cinc anys i el club val·lisoletà tindrà moltes opcions de patir una reducció de tres punts en la classificació final i que se li doni el partit per perdut (quelcom que no tindrà efecte pràctic, ja que ja el va perdre sobre la gespa). Aquest escenari no permetria al Girona, divuitè classificat, continuar a Primera, ja que va acabar a quatre punts del club castellà. De fet, els catalans només aconseguirien seguir en la màxima categoria del futbol espanyol si la Federació Espanyola decidís aplicar al Valladolid un descens directe de categoria, quelcom poc probable si no es prova que l’entitat era conscient de la situació abans, durant o després del partit. Aquest dimarts, El Club de la Mitjanit va informar que encara no es pot descartar que algun treballador del club estigui implicat en l’operació, fet que, això sí, enviaria el club val·lisoletà a Segona.

Més informació
 
Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?