Els propietaris del Girona poden aguantar fins al 2021 sense ingressos

Segons ha informat ‘Palco23’, el City Football Group té prou múscul financer per sobreviure sense problemes a la crisi del coronavirus

El Manchester City i el Girona poden estar tranquils. Ni la crisi del coronavirus farà trontollar el seu hòlding, el City Football Group. Segons ha informat aquest dijous Palco23, el grup té prou múscul financer per aguantar fins al juny del 2021 sense rebre ingressos, situació que contrasta dràsticament amb la de la resta de propietaris del futbol mundial, que estan estudiant contínuament la forma de retallar en despeses per fer front a la crisi derivada de la pandèmia.

Sempre segons el portal especialitzat, que ha tingut accés als comptes del grup, tot i que el City Football Group va tancar l’exercici 2018/19 amb unes pèrdues rècord de 95 milions d’euros, té “una posició financera sòlida per mitigar l’impacte del coronavirus”. Ferran Soriano, conseller delegat, recorda que la fotografia de la situació “canvia contínuament” i que per això encara no s’ha pogut quantificar exactament quines seran les conseqüències exactes, però ha transmès tranquil·litat i ha assegurat que podran assumir tots els pagaments compromesos fins al juny del 2021.

 

Això no es deu, ni de bon tros, a la bona gestió del City Football Group, que acumula unes pèrdues de 305 milions d’euros des del 2014. La raó de ser d’aquest oxigen financer es troba en l’entrada de Silver Lake com a accionista a finals del 2019. El fons d’inversió va injectar 500 milions de dòlars –460 milions, en euros– a canvi d’una participació del 10,5%, moviment que ha permès als propietaris del Manchester City i el Girona, entre altres clubs, encarar amb fortalesa la crisi del coronavirus.

Més informació
 
Comentaris