El valor de Neymar cau en picat: val gairebé 100 milions menys que fa sis mesos

Segons l'Observatori CIES del futbol, el potencial preu de l'estrella del PSG ha passat de 213 milions (a principis d'any) a un rang d'entre 120 i 150 (a primer dia de juny).

Neymar és un extraordinari futbolista. Si es valoressin exclusivament els aspectes futbolístics de tot el que passa a dins dels terrenys de joc, molt pocs podrien presumir de menjar en la seva mateixa taula. Es podrien comptar amb els dits d'una mà sense cap mena de dubte. En l'esport professional, no obstant això, hi ha moltes coses més que afecten a l'hora de determinar el valor d'un jugador. Factors com la disciplina, el treball, els hàbits, l'entorn personal i la constància, entre molts d'altres, poden arribar a provocar que el talent, per molt elevat que sigui, no sigui directament proporcional a l'èxit individual i col·lectiu.

Tenir una matrícula d'honor en una assignatura és quelcom important i ajuda a pujar la mitjana general de tot el curs, però és imprescindible que en la resta de matèries no se suspengui si es pretén mantenir l'excel·lent global. A Neymar (des que va marxar del Camp Nou sobretot, però també abans) se li dona extraordinàriament bé una cosa, que és jugar a futbol, però n'hi ha moltes altres que li costen en excés. És per això que les seves constants lesions, alguns escàndols com el de la presumpta violació a la model Najila Trindade i tot el soroll que es genera cada estiu al voltant del seu futur han provocat que el seu valor hagi disminuït gairebé 100 milions d'euros en els mesos que portem del 2019.

 

A França, Neymar ja s'ha perdut més del doble de partits (en total, 48) per lesió dels que va absentar-se al Barça; de fet, ha disputat poc més del 50% dels partits des que és jugador del PSG (Messi, durant aquest període, ho ha fet en un 87%); sancionat per la UEFA per insultar un àrbitre i per la Federació Francesa per agredir un afeccionat abans de recollir la medalla de subcampió de la Copa de França; problemes habituals amb les lesions que conviden a pensar que hi ha coses que no són casualitat. Tot plegat no passa desapercebut per als logaritmes que estableixen el valor dels futbolistes: segons l'Observatori CIES del futbol, el potencial preu de l'estrella del PSG ha passat de 213 milions (a principis d'any) a un rang d'entre 120 i 150 (a primer dia de juny)

Neymar va marxar del Camp Nou per deixar de viure a l'ombra de Leo Messi i, dos anys després, tindrà problemes per posicionar-se entre els cinquanta candidats finalistes per a la Pilota d'Or. Si no ho aconsegueix, per cert, el seu valor encara decreixerà, i més tenint en compte que es perdrà la Copa Amèrica per lesió i que, per tant, no podrà començar a remuntar el vol. Sigui com sigui, l'extrem brasiler ha de reconduir el rumb si no vol que una de les carreres més prometedores de la història recent del futbol acabi derivant en un cúmul de despropòsits que no el permetin ser més que un bon jugador amb la pilota als peus.

Més informació
 
Comentaris (1)
Cap problema per al Barça! Fa 3 mesos
Doncs tot i així, el Barça, amb les seves ganes de pagar milionades per gent que no dóna la talla, és ben capaç de pagar 100 milions més del que val, la prova la tenim que en els darreres 3 anys s'ha gastat centenars de milions per jugadors que a segona no serien ni titulars.