La trama d’arreglament de partits utilitzava les apostes per blanquejar diners del tràfic de drogues

Segons 'El Mundo', els beneficis obtinguts amb el tràfic de droga van ser emprats per pagar els futbolistes als quals es comprava i per legalitzar diners il·legals

El Mundo torna a la càrrega amb noves informacions sobre la trama de partits de futbol de Primera i Segona Divisió arreglats liderada per Carlos Aranda. Segons el mateix diari que va informar en exclusiva que set futbolistes del Valladolid van ser comprats per deixar-se guanyar contra el València, l’operació Oikos va utilitzar els diners de les apostes per blanquejar diners procedents del narcotràfic.

La informació del mitjà de comunicació en qüestió, que ha tingut accés al sumari de l’operació, assegura que els beneficis obtinguts amb el tràfic de drogues van ser utilitzats per pagar els futbolistes als quals es comprava i per legalitzar els diners il·legals en invertir-los en apostes milionàries en partits en què disposaven d’informació privilegiada sobre el resultat final. Els principals duels que estan sent investigats són el Valladolid-València, que podria ajudar el Girona a mantenir la categoria, i l’Osca-Nàstic.

 

Així explica el sumari el modus operandi de la trama: "Aranda ordena a una de les seves empleades la realització de determinades apostes esportives per un import elevat, unes apostes que són apuntades en un llibre de registre que es trobava dins dels locals de joc. Ja amb els diners a la butxaca, els xecs amb l'import del premi són posats a nom de persones de l'entorn d'Aranda perquè aquest sigui el destinatari final dels diners i obtingui en el seu compte els diners blanquejats".

Tebas defensa els jugadors del Valladolid

Javier Tebas, per la seva banda, ha declarat aquest dimarts en un acte institucional a Madrid que “l’assumpte dels set jugadors del Valladolid implicats és més una fanfarroneria d’Aranda en la seva conversa telefònica que una dada real”. “La policia no ha dit res. De fet, jo crec que no hi ha ningú”, ha valorat el president de LaLiga: “No he vist el sumari ni les proves, només les informacions que s’han flirtat, però penso que s’exageren molt certes declaracions i converses. Però vaja, que Arada era una persona astuta i amb pocs escrúpols ho sabíem tots des de fa molt de temps. No em sorprèn res del que està passant”.

Més informació
 
Comentaris