L'impecable missatge de la capitana dels Estats Units a Trump

La capitana de la selecció femenina de futbol dels Estats Units torna a carregar contra el president nord-americà després de guanyar el Mundial

Megan Rapinoe ha estat la millor jugadora del Mundial de França, però també la més mediàtica per la seva crítica durant el torneig al govern de Donald Trump. Després que la seva selecció guanyés el títol el passat diumenge, la jugadora dels Seattle Reign ha tornat a carregar públicament contra el president dels Estats Units pel seu discurs, que “exclou les persones”. Rapinoe és una de les tres capitanes de la selecció nord-americana i ha estat la líder de l’equip durant la Copa del Món.

La co-capitana de l’equip de futbol femení dels Estats Units ha enviat un missatge de respecte i solidaritat en el discurs al final de la rua de celebració pels carrers de Nova York i a una entrevista que ha concedit a la cadena televisiva CNN. En tots dos llocs, Rapinoe ha mostrat la seva versió més compromesa amb els drets socials i ha rebutjat, de nou, la política de Donald Trump. La jugadora ha demanat, també, més compromís per part de tothom per “fer d’aquest món un lloc millor”.

 

Les paraules de Rapinoe

A l’entrevista a la cadena televisiva nord-americana, en un entorn reposat, la capitana de la selecció estatunidenca ha focalitzat les crítiques al president del govern. “El seu missatge exclou les persones. Vostè m’exclou a mi, exclou persones que s’assemblen a mi, exclou les persones de color, exclou els estatunidencs que potser li donen suport”, ha exterioritzat Rapinoe en un discurs on ha interpel·lat directament Trump. I ha continuat: “Ha de reconsiderar el seu missatge de campanya, el Make America Great Again, perquè està tornant cap a una època en la qual no tot era gran per a tothom, era gran només per a un grup reduït de persones. Tots tenim una responsabilitat, però vostè té una gran responsabilitat per aconseguir que aquest país tingui cura de totes les persones que en formen part. Ha de fer el millor per a tothom.”

D'altra banda, el discurs de Rapinoe des d’un faristol davant de tots els aficionats que han sortit als carrers de Manhattan per celebrar el títol mundial ha tingut un to més reflexiu. En un ambient festiu, la jugadora ha remarcat l’orgull que suposa per a ella “representar un grup com aquest sobre la gespa”, en referència a les seves companyes d’equip. La capitana ha tret la seva versió de líder, esportivament i social, per demanar a tothom que “hem de ser millors, hem d’estimar més i odiar menys, hem d’escoltar més i parlar menys. És la nostra responsabilitat fer d’aquest món un lloc millor”. Rapinoe se sent una persona influent i ho ha demostrat de nou amb un discurs excepcional que acabat amb un missatge clar i comprometedor: “És moment d’estar tots junts, tots hem de col·laborar, aquesta és la meva petició: fes el que puguis, fes el que creguis, no et tanquis en tu mateix. Sigues més, sigues millor, sigues més gran del que erets abans”.

Més informació
 
Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?