La Lliga cedeix i accepta que tots els partits de la segona jornada es juguin el cap de setmana

La patronal reprograma el Getafe-Osasuna i el Betis-Valladolid, inicialment programats per al divendres i el dilluns, respectivament

El Getafe-Osasuna corresponent a la segona jornada de la Lliga Santander es disputarà aquest dissabte en lloc del divendres i el Betis-Valladolid, també de la segona setmana de competició, s'avança del dilluns a aquest diumenge, segons ha anunciat aquest dimecres LaLiga en un comunicat.

Tal com va passar en la primera jornada de la temporada 2020/21 de la Lliga Santander i la Lliga SmartBank, no hi haurà partits els divendres i els dilluns. El passat 10 de setembre el Comitè de Competició de la Federació Espanyola de Futbol (RFEF) va prohibir la celebració de partits de Primera i Segona Divisió en divendres i dilluns, fet que va provocar que es modifiquessin els horaris de la jornada inaugural del campionat.

La resolució del Comitè de Competició va canviar els partits Granada-Athletic, que es va jugar el dissabte 12 de setembre a les 18.30 hores, i l'Alabès-Betis, el diumenge 13 a les 14 hores, a la Lliga Santander; i el Leganés-Las Palmas, el dissabte 12, a les 18.15 hores, i el Mirandés-Alcorcón, el diumenge 13 a les 18.15 hores, a Segona.

La jutgessa va fonamentar la seva decisió en què "el fons de l'assumpte torna a ser, com en la temporada anterior, si una vegada aprovat el calendari oficial, LaLiga pot modificar unilateralment el calendari aprovat d'acord amb la normativa que resulta aplicable amb la finalitat d'alterar els dies de disputa dels partits traslladant alguns d'ells, en aquest cas, a dilluns i divendres".

 

A més, la resolució va recordar que el calendari ja havia estat aprovat pel CSD i ara LaLiga "pretén que determinats partits es disputin en divendres i dilluns, sent aquesta una possibilitat que els Convenis de Coordinació subscrits el 2010 i 2014 van considerar subjecta a l'autorització de la RFEF i a la qual no fa referència el Conveni actualment en vigor", va indicar la jutgessa.

LaLiga va anunciar la seva "ferma intenció" de sol·licitar mesures provisionals al CSD per a la jornada 2, però finalment ha decidit canviar els horaris dels partits programats per al divendres i el dilluns al dissabte i diumenge, respectivament. "Davant la situació de desconcert i greu inseguretat que ha generat la resolució de la Jutge de Competició de la RFEF, i encara que les mesures cautelars concedides a favor de LaLiga segueixen ara per ara en vigor, la patronal ha acordat, a fi d'evitar perjudicar esportivament els clubs afectats, modificar els horaris i dates de la Jornada 2", ha indicat l'organisme presidit per Tebas.

Més informació
 
Comentaris