El Liverpool, campió de la Premier League

Els 'reds' es coronen matemàticament campions de la lliga anglesa després de la derrota del Manchester City de Pep Guardiola contra el Chelsea

El Manchester City no tenia marge d’error si volia endarrerir l’inevitable. El conjunt de Pep Guardiola no podia fallar en la seva visita a Stamford Bridge si pretenia evitar que el Liverpool es coronés, trenta anys després, campió de la lliga anglesa. Els citizens han perdut al camp del Chelsea (2-1), però, i aquest resultat ha atorgat matemàticament la copa als reds, que no regnaven en la competició de la regularitat anglesa des de la temporada 1989/90, quan encara no es denominava Premier League. És la dinovena vegada que els d’Anfield col·loquen a les seves vitrines el títol de la competició domèstica.

Un equip d’autor per acabar amb el domini de Guardiola a Anglaterra

El Liverpool ja va deixar molt clar la temporada passada, amb una remuntada històrica contra el Barça a les semifinals de la Champions League i la posterior consecució del màxim trofeu continental, que és un dels millors equips del món; un equip amb les idees molt clares i amb una forma d’entendre el futbol que tots els jugadors respecten fidelment, sense excuses. Un equip d’autor, al cap i a la fi. Després de dos anys consecutius veient com el Manchester City de Pep Guardiola, un altre conjunt amb un estil de joc molt peculiar –i radicalment oposat al seu–, els privava del títol de la regularitat, els de Jürgen Klopp han dut a terme una temporada espectacular en què no han donat cap mena d’opció als seus rivals.

 

Enguany, el domini del Liverpool a Anglaterra ha estat aclaparador. No ha tingut continuïtat a la Copa de la Lliga, a l’FA Cup ni a la Champions League, però des del primer moment va deixar clar que volia guanyar la competició que més agrada a tots els entrenadors, perquè és la que millor avalua el nivell competitiu i la constància dels equips. Quan encara falten set jornades per al final de la competició, la distància entre els reds i els citizens és de 23 punts. L'àmplia distància és molt significativa i de fet, el Liverpool s'ha convertit en el guanyador més prematur de la història de la lliga anglesa. Guardiola i els seus no han pogut oferir resposta a la continuïtat del flamant campió d’una Premier League que res ni ningú, tampoc una pandèmia, han pogut evitar que acabés a Anfield.

El palmarès històric de la lliga anglesa

Amb el títol de la temporada 2019/20, el Liverpool (19) s’ha situat a només un d’atrapar el Manchester United (20) en la classificació general d’equips amb més lligues angleses. L’Arsenal (13), que fa temps que no passa pel seu millor moment, s’encarrega de tancar el podi, mentre que el Manchester City, amb sis trofeus, encara està lluny de les primeres posicions.

EQUIP TÍTOLS
Manchester United 20
Liverpool 19
Arsenal 13
Everton 9
Aston Villa 7
Manchester City 6
Sunderland 6
Chelsea 6
Newcastle United 4
Sheffield Wednesday 4
Més informació
 
Comentaris