Guardiola: “Mai no he volgut ser el millor”

L’entrenador català torna al Santiago Bernabéu amb motiu del partit d’anada dels vuitens de final de la Champions League

Pep Guardiola torna al Santiago Bernabéu amb motiu de l’eliminatòria de vuitens de final de la Champions entre el Reial Madrid i el Manchester City. L’entrenador català ha respost Zinedine Zidane, que en roda de premsa l’ha considerat el millor tècnic del món, i ha apuntat que “mai no he volgut ser el millor”. “Mai no he entès qui és el millor entrenador perquè els que juguen són els jugadors. El que ha fet a Europa Zidane, guanyar 3 Champions seguides, és difícil que es torni a repetir”, ha afegit.

En relació amb l’entrenador francès, Guardiola ha celebrat “que un entrenador que representa tan bé el nostre ofici hagi guanyat el que ha guanyat”. A més, l’entrenador del Manchester City també ha opinat que, malgrat la sanció de la UEFA, “aquesta no serà l’última oportunitat que aquests jugadors tindran de lluitar per la Lliga de Campions”. “No serà l’última. Això no impedirà que sortim al camp a jugar i a intentar guanyar sense pensar en el que vindrà. Intentarem ser nosaltres mateixos i obtenir un bon resultat”, ha sentenciat.

Les declaracions de Guardiola prèvies al partit contra el Madrid

Els elogis de Zidane, que el va visitar quan entrenava el Bayern: “L’honor va ser meu. En aquell moment començava a entrenar, però ja havia estat un dels millors jugadors de la història. Cadascú després fa el que sent ell després de visitar els entrenadors, i a Zidane no li ha anat gens malament. Me n’alegro que un entrenador que representa tan bé el nostre ofici hagi guanyat el que ha guanyat”.

Retorn al Bernabéu: “Sempre és un plaer tornar al Santiago Bernabéu, dels més grans. He guanyat i he perdut, com a jugador i com a entrenador. És un honor jugar en estadis com aquest”.

Sterling es recupera a temps: “Està bé, la seva regeneració física és increïble. Podria haver jugat a Leicester, però els metges ens van recomanar preocupació. Està preparat per jugar demà”.

Última oportunitat per guanyar la Champions?: “Aquests jugadors tindran moltes oportunitats més de lluitar per la Champions. No serà l’última. Això no impedirà que sortim al camp a jugar i a intentar guanyar sense pensar en el que vindrà. Intentarem ser nosaltres mateixos i obtenir un bon resultat”.

Sense motivació extra: “No hi ha motivació extra. Encara que sigui l’última”.

 

La seva darrera visita al Bernabéu: “Hauria de revisar el partit. Recordo que vam jugar molt bé però que no van obtenir un resultat gens bo. El Madrid és molt més agressiu ara, ha canviat molt. Sempre ha tingut una plantilla de molt de nivell, però ara a més a més és solidària i sacrificada. Intentarem aprofitar les seves debilitats i defendre les virtuts”.

Enèsima lesió de Hazard: “Em sap molt de greu que no hi sigui. Vaig tenir l’honor de patir-lo i gaudir-lo a Anglaterra. Estava convençut que el Madrid havia fet un fitxatge extraordinari. Tant de bo que estigués, és un jugador magnífic. Quan deixi enrere les lesions, el Bernabéu el gaudirà moltíssim”.

La sanció de la UEFA: “Mereixem poder estar a la Champions perquè hem guanyat el crèdit al terreny de joc. Si al final no podem competir a Europa durant dues temporades, haurem de continuar amb la gent que es vulgui quedar amb nosaltres”.

Confiança en el club: “Tenim el dret a recórrer. He parlat amb la gent del club, m’han explicat per què som sospitosos, m’han ensenyat les proves i recorrerem. Som optimistes. Confio en el club”.

Et sents el millor entrenador del món?: Mai no he volgut ser el millor. Mai no he entès qui és el millor entrenador perquè els que juguen són els jugadors. El que ha fet a Europa Zidane, guanyar 3 Champions seguides, és difícil que es torni a repetir”.

Més informació
 
Comentaris