L'exemplar repartiment d'ingressos a la Premier League

Tots els conjunts s’han repartit a partits iguals el pastís dels drets televisius i les úniques diferències s’han observat en els premis per rendiment i les tarifes de les instal·lacions

La Premier League és la millor lliga del món. Javier Tebas, president de LaLiga, i Josep Maria Bartomeu, màxim dirigent del Barça, entre d’altres actors del futbol espanyol, han exterioritzat en més d’una ocasió que la màxima competició anglesa és la gran rival a batre i, al mateix temps, l’exemple en el qual emmirallar-se. La Primera Divisió anglesa, a més, ha vist com la seva gran gestió ha tingut conseqüències en els tornejos europeus: els guanyadors de la Champions League i l’Europa League seran equips de la Premier League, ja que Liverpool, Tottenham, Chelsea i Arsenal són els respectius finalistes.

Un dels grans secrets de la Premier League és l’exemplar repartiment d’ingressos que fa entre els equips que la disputen. El conjunt que més diners ha cobrat, el Liverpool (152 milions de lliures) ha ingressat poc més de 50 milions més que el que menys, el Huddersfield (96 milions de lliures). Tots els conjunts s’han repartit a partits iguals el pastís dels drets televisius i les úniques diferències s’han observat en els premis per rendiment i les tarifes de les instal·lacions. Les xifres disten molt, per exemple, del repartiment dels ingressos que es produeix a LaLiga, on en l’apartat de televisions ja es poden observar grans diferències entre el Barça i el Madrid i la resta d’equips.

 
Els ingressos que ha repartit la Premier League als seus equips al final de la temporada 2018:19 | Premier League

Els ingressos que ha repartit la Premier League als seus equips al final de la temporada 2018:19 | Premier League

No és casualitat, doncs, que els conjunts anglesos es puguin permetre el luxe de pagar grans quantitats per futbolistes amb un valor de mercat inferior. Que clubs com el Watford, el Newcastle, el Southampton o el Burnley hagin ingressat més de 100 milions de lliures és simptomàtic i ajuda a entendre els grans contractes que els equips de la Premier ofereixen als jugadors d’altres lligues europees.

Més informació
 
Comentaris (2)
Michael Fa 3 mesos
Ni un duro mes a la lliga espanyola
prou Fa 3 mesos
Hem de fer una lliga europea i deixar l'aburrida lliga espanyola d'una vegade per totes