Els 'armilles grogues' provoquen la suspensió de partits de la lliga francesa

El moviment popular de protesta francès ha tingut conseqüències en la competició de la regularitat nacional

Els 'armilles grogues' fan una barricada als carrers de París en una nova jornada de protestes.
Els 'armilles grogues' fan una barricada als carrers de París en una nova jornada de protestes. | ACN

El futbol també es veu afectat per les manifestacions dels 'armilles grogues' francesos, un moviment popular de protesta contra l'augment previst dels impostes al dièsel i a la gasolina que Emmanuel Macron va instaurar com a pas en la transició del camí cap a l'energia verda.

 

 

Com a conseqüència de les concentracions dels 'armilles grogues' que hi ha programades per a aquest cap de setmana, quan es disputarà la dissetena jornada de la Ligue 1, quatre partits de la competició de la regularitat nacional han estat suspesos. Els compromisos afectats són el PSG-Montpellier, el Mònaco-Niça, el Tolosa- Olympique de Lió i el Saint-Etienne-Olympique de Marsella.

 

 

Mitjançant un comunicat, la Lliga francesa ha indicat que les suspensions dels duels s'han realitzat "a petició de la Policia", que tem que les protestes degenerin, com en els dos caps de setmana passats, en nous problemes d'ordre públic. Encara que Éduoard Philippe, primer ministre francès, va anunciar que finalment no s'apujarien els impostos de combustible, les manifestacions dels 'armilles grogues' no s'han acabat perquè consideren que encara no s'ha respost a les seves demandes. Denuncien la pèrdua de poder adquisitiu, el tancament d'escoles i de línies fèrries en la perifèria i la manca d'hospitals.

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?