Del Bosque, sobre la renúncia a jugar amb Espanya de dos futbolistes: “Si arriben a ser catalans..."

L'exseleccionador espanyol ha carregat contra Asensio i Rodri, que es van negar a jugar l'Eurocopa sub-21

Coincidint amb el novè aniversari del mític gol d’Andrés Iniesta al Soccer City de Johannesburg, que va servir en safata a Espanya el primer (i únic, de moment) Mundial de la seva història, l’exseleccionador Vicente del Bosque ha concedit una entrevista a Radio Marca en què ha analitzat l’actualitat del futbol espanyol i el que va viure aquell 11 de juliol del 2010: “És un record extraordinari perquè en més de 100 anys és l’únic títol mundial que tenim. No he tornat a veure el partit, tinc un record entranyable i no vull perdre’l”.

Entre les diferents qüestions que ha tractat, l’extècnic s’ha mostrat molt crític amb Asensio i Rodri, que es van negar a jugar amb Espanya l’Eurocopa sub-21 que finalment va guanyar La Rojita. “M’ha semblat lleig, crec que hi haurien d’haver anat i ser al costat dels seus companys. M’ha semblat molt malament, no sé si tenen la culpa ells o els clubs, però no m’ha agradat. Si haguessin estat catalans els que ho haguessin fet què hagués passat?”, ha opinat Del Bosque, que segur que mentre pronunciava aquestes paraules recordava els casos que van viure, entre d’altres, Gerard Piqué, Xavi Hernández o Oleguer Presas.

 

Precisament sobre Piqué i Xavi, Del Bosque ha valorat que “podem presumir de tots ells independentment d’on van néixer”. “Van tenir un comportament fantàstic, com no podria ser d’una altra forma”, ha sentenciat al respecte el tècnic que va col·locar Espanya en el tron del futbol mundial per primer cop en la seva història.

Més informació
 
Comentaris