Així és el nou i revolucionari Mundial de Clubs aprovat per la FIFA

La competició que designa el millor equip del món passarà a disputar-se cada quatre anys i estarà format per 24 equips

"Volem un Mundial de Clubs de veritat, no un torneig com el d'ara". Amb aquesta contundència, Gianni Infantino va anunciar que portaria al Consell General de la FIFA que s'ha celebrat aquest dimecres 15 de març una proposta de remodelació de la competició que, en teoria, designa el millor equip del món. El màxim organisme del futbol mundial ha aprovat la nova i revolucionària reforma del torneig, que passarà a disputar-se cada quatre anys i estarà format per 24 equips.

 

 

Després que el Consell General de la FIFA l'hagi aprovat, encara que la UEFA s'hi ha oposat per falta de transparència i perquè creu que li restarà importància a la Champions League, el nou Mundial de Clubs s'estrenarà l'estiu del 2021 i a partir d'aquí substituirà la Copa Confederacions (i, evidentment, l'actual Mundial de Clubs). Així es repartiran les federacions les 24 places: 8 UEFA (Europa), 6 CONMEBOL (Amèrica del Sud), 3 CONCACAF (Amèrica del Nord i Amèrica Central), 3 CAF (Àfrica), 3 AFC (Àsia) i 1 OFC (Oceania).

 

 

Els equips es dividiran en vuit grups i els dos millors de cadascun d'aquests accedirà a la fase final d'eliminatòries. La FIFA fa el primer pas per convertir el Mundial de Clubs en la competició internacional més atractiva, condició que ara pertany a la Champions League. D'altra banda, el Consell General de la FIFA també ha aprovat que el Mundial de Qatar 2022 passi de 32 a 48 seleccions participants. Aquesta decisió, però, haurà de ser ratificada, després de ser consultades totes les federacions i confederacions, el pròxim mes de juny en el Congrés de París.

 

 

Els clubs europeus, en contra?

 

 

La qüestió al voltant del nou Mundial de Clubs, no obstant això, no acaba aquí. Aquest dijous, el diari alemany Süddeutsche Zeitung va informar que l'Associació de Clubs Europeus (ECA) ha enviat una carta a la UEFA per deixar ben clar que cap dels seus 232 membres està disposat a participar-hi. Equips com el Barça, el Reial Madrid, el Bayern de Munic, la Juventus, el PSG o el Manchester United haurien signat una missiva que manifesta a la UEFA la rebel·lió dels grans clubs del continent en relació a la remodelació de la competició.

 

 

D'altres mitjans de comunicació, com Mundo Deportivo, asseguren que els grans equips d'Europa demanaran algunes exigències, però que de cap manera estan en contra d'aquest nou Mundial de Clubs, que generarà uns ingressos espectaculars (segons les previsions de la FIFA). Sigui com sigui, la realitat és que el Consell General de la FIFA ha donat llum verda al revolucionari canvi que, sobre el paper, designa el millor club del món.

 
Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?