Dur contratemps per a l’Espanyol: Rubi marxa al Betis

Rubi prioritza la suculenta oferta del Betis, descarta una proposta de renovació espanyolista i dinamita la planificació blanc-i-blava l'any que s'havia recuperat la il·lusió

Ni els més escèptics s’ho podien imaginar. Rubi, artífex i valedor del renaixement europeu de l’Espanyol, trenca la seva vinculació amb el club blanc-i-blau i se’n va al Reial Betis. La decisió, sorprenentment freda per part d’un tècnic de la casa, ha deixat totalment perplexa la directiva espanyolista, que ja ha activat el pla B per buscar un altre entrenador d’un perfil similar al de Vilassar. El que va començar com un cant de sirena impossible, doncs, ha anat agafant força en les últimes hores fins que l’adeu de Rubi s’ha acabat fent oficial per mitjà d'una vídeoconferència entre el tècnic i Chen Yansheng. La notícia, per més inri, cau com una llosa per a un afició que veu com el tècnic fa les maletes abans d’assaborir el somni europeu.

La cronologia ha estat esperpèntica. La pericada despertava dimarts amb la bomba que els agents de Rubi es trobaven a Sevilla negociant el fitxatge del tècnic pel Betis. Una notícia que no era conclusiva, però que deixava entreveure que el tècnic obria de bat a bat la porta a deixar el projecte espanyolista a mitges. A corre-cuita i sabent que l’oferta bètica cobria d’or el de Vilassar (li ofereixen uns 3 milions d'euros bruts per temporada), l’Espanyol oferia una millora de contracte que resultava estèril. I és que, finalment, Rubi estripava ell sol el vestit que havia fet a mida pel seu equip i s’acabava decantant per l’opció del Betis.

 

Perplexitat i tristesa

Si per alguna cosa es caracteritza l’Espanyol des que Chen hi va aterrar, és per la fidelitat. El propietari xinès prioritza tot aquell que sent els colors, i només així s’explica una columna vertebral construïda per gent de sentiment espanyolista com Perarnau, Rufete i Rubi. Aquest últim, però, trenca unilateralment l’última vèrtebra d’una estructura estudiada fins l’últim mil·límetre.

Atenent aquesta lògica, tot i això, l’Espanyol ja treballa amb un substitut que podria ser David Gallego. El de Súria, actual preparador del filial, ja es va fer càrrec de l’equip just després de la destitució de Quique Sánchez Flores i el seu rendiment va rallar l’excel·lència. El record d’un final excels i la gran tasca a l’Espanyol B, catapulten les opcions de l’entrenador del Bages. Serà tot qüestió d’hores.

Més informació
 
Comentaris