Machín no vol que el seu Espanyol lluiti per la salvació: "La temporada encara és il·lusionant"

El nou entrenador de l'Espanyol es presenta en societat amb un discurs optimista: "Queda molt temps per revertir la situació"

Implicació, esofrç i actitud; Pablo Machín no coneix "una altra fórmula" per revertir la situació de l'Espanyol. El nou tècnic perico –que ha aterrat a Cornella acompanyat de Jordi Guerrero (segon entrenador), Jordi Balcells (preparador físic) i Carlos Martínez (assistent analista)– és plenament conscient del moment que travessa l'entitat blanc-i-blava en l'àmbit esportiu, però en la seva presentació en societat ha deixat molt clar que l'any "segueix sent il·lusionant" i que "queda molt de temps per revertir la situació" amb el principal objectiu de motivar i tornar a il·lusionar una afecció desencisada que "ens ajudarà molt i ens donarà molta força".

"Agraeixo les mostres d'estima que he rebut les últimes hores. Sé que vinc a un club històric, encara que el moment sigui el que és. Tinc molta il·lusió, però també una gran responsabilitat. No hem d'oblidar que és un any esperançador: feia molts anys que no competíem a Europa i no podem deixar escapar aquesta oportunitat. I això no vol dir que haguem de deixar de banda la Lliga; lluitarem per tot. M'agrada ser realista. El que li dona viabilitat al club i al projecte és el torneig de la regularitat", ha declarat un Machín que en tot el seu discurs ja ha aplicat el nosaltres per evidenciar que ja sent seu l'Espanyol. L'extècnic del Girona, no obstant això, no ha volgut girar l'esquena a la realitat: "Comencem amb un hàndicap. Ja s'han disputat vuit jornades i l'única veritat és que anem penúltims".

Amb la visió del got mig ple com a principal virtut

En aquest sentit, Machín ha donat molta importància a "revertir la moral del grup i intentar que el primer triomf arribi com més aviat millor". "Hem de canviar l'aspecte anímic. L'afecció ens ha d'ajudar. La implicació ha de ser màxima des del primer fins al darrer minut. Hem de treballar en equip. Volem un equip equilibrat, que sàpiga dominar totes les fases del joc i que visqui com més a prop millor de l'àrea rival", ha apuntat. Després d'aconseguir instal·lar l'optimisme en la plantilla perica, ja serà l'hora de pensar en qüestions futbolístiques més concretes: "Tenim una plantilla llarga. Hem d'adaptar els futbolistes versàtils al meu model característic de joc, encara que el meu sistema també pot variar en funció de les virtuts i necessitats de l'equip. El que tinc clar és que he d'intentar treure el màxim rendiment individual possible. És la nostra responsabilitat principal".

El nou entrenador de l'Espanyol, que creu que "l'experiència de gestionar tres competicions al Sevilla m'ajudarà", és una persona a la qual li agrada veure el got mig ple i "intenta veure les coses positives". "Si estem en aquesta situació és perquè s'han fet coses malament, és clar, però estic segur que també se n'han fet de bones que hem d'aprofitar. Hem de potenciar aquestes últimes per construir un conjunt competitiu i guanyador. Cada victòria ens anirà ajudant en aquest sentit", ha explicat. Sobre la pressió de capgirar la situació a l'RCDE Stadium, "un estadi que en veure'l ja pots percebre la grandesa" de l'entitat perica, ha demanat "seny" i "tranquil·litat" i ha assegurat que el millor que pot fer l'entorn blanc-i-blau és "pensar en el futur".

 

Per últim, Machín ha recordat que "l'Espanyol és un club històric en fase de creixement" i que ha arribat a la banqueta de Cornellà "per fer que l'afició gaudeixi", encara que perquè això passi "nosaltres i els jugadors, els vertaders protagonistes, els hem de donar motius perquè ho facin i perquè se sentin orgullosos". "No em vaig pensar en cap moment l'oferta. Jo tinc marge de millora i crec que l'equip també. Crec que la unió dels nostres camins ha estat encertada. Ens ho deixarem tot sobre la gespa. No podem perdre per deixadesa o desídia", ha sentenciat el de Sòria en una compareixença que ha retornat la il·lusió a can Perico.

L'era Gallego ja és història

En la mateixa roda de premsa, Carlos Garcia Pont, vicepresident de l'Espanyol, ha aprofitat per "agrair a David Gallego els sis anys al club" i per destacar "la trajectòria i els valors" que fan de Pablo Machín l'home ideal per intentar capgirar la mala situació esportiva. "És una persona que està en un moment que li pot anar molt bé al club. Farem tot el que puguem perquè tot surti bé. Hem d'estar junts. Tenim una Europa League que ens fa molta il·lusió i una Lliga que hem de lluitar amb responsabilitat. Vam contactar amb els seus representats el diumenge i som tots aquí gràcies a la gran predisposició que hi ha hagut per arribar a un acord", ha afegit un Rufete, director del futbol professional blanc-i-blau, que no ha tancat la porta a reforçar la plantilla en el mercat de fitxatges d'hivern.

Més informació
 
Comentaris