Deu anys sense Jarque, deu anys sense l'etern capità

L'enyorat capità blanc-i-blau va morir sobtadament el 8 d'agost del 2009 a Florència

Silenci, només silenci. L’espanyolisme topa cada 8 d’agost amb l’aniversari que mai hauria volgut recordar. Avui fa 10 anys, a Itàlia, la consternació, la incredulitat i el dol més absolut s’obrien pas en un mar de llàgrimes. Dani Jarque, recentment escollit capità i emblema blanc-i-blau, perdia sobtadament la vida. Deixava, amb només 26 anys, una esposa embarassada de set mesos i un llegat ja consagrat a un Espanyol que tot just feia només sis dies que havia inaugurat el nou estadi de Cornellà-El Prat.

Parlar de Jarque, malauradament, continua sent parlar de cors trencats i somnis desfets. La parròquia perica rebia, d’un dia per l’altre, la que segurament ha estat la notícia més tràgica possible. La vida del ‘21’ s’aturava i l’Espanyol, noquejat i abatut a la lona, es veia forçat a endurir-se. Resistir entre llàgrima i llàgrima va ser dur però necessari per a poder mantenir viu el record del de Sant Boi. El millor exemple possible: el màgic i emocionant minut ‘21’. Tothom s’aixeca i tothom l’aplaudeix. Rivals, afició, treballadors, periodistes... a ningú se li escapa i, el que és més important, a ningú mai se li escaparà.

 

Un heroi en silenci

El mateix silenci que se sent a l’RCDE Stadium cada vegada que cessen els aplaudiments al capità. Un silenci sec però significatiu que casa a la perfecció amb el llegat que va deixar. Criat a Sant Boi, Dani Jarque asseguren que era el tipus de persona que tots haguéssim volgut tenir al nostre costat. Simple, transparent i sincer, el ‘21’ mostrava una total i absoluta serenitat dins i fora del camp. A cavall d’una progressió meteòrica a l’Espanyol, el central guanyava cada dia més enters per a gravar el seu nom a foc a la institució i, qui sap, si per seguir el seu camí lluny d’on el seu cor li demanava. D’arguments i ofertes no n’hi van faltar.

El 8 d’agost de 2009, però, tot va acabar amb un llarg, trist i sentit silenci. Un passat d'història i un futur de glòria, diu una de les tonades més cèlebres de l'espanyolisme. El futur va per tu, Dani. Llarga vida al capità, llarga vida a Dani Jarque.

Més informació
 
Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?