Va per tu, Dani (0-3)

L'Espanyol, amb dianes del 'Chucky', Dídac i el Monito Vargas, supera amb moltíssima claredat el Luzern el dia que fa 10 anys de la mort de Dani Jarque

Va per tu, Dani. És, i disculpin-me per la llicència, l’única manera d’encetar aquesta crònica. Deu anys després de la mort del capità, l’etern capità blanc-i-blau, l’Espanyol no ha pogut trobar millor manera per homenatjar-lo: a Europa i amb una golejada (0-3). Els de David Gallego han fet gala de la seva evident superioritat a Suïssa i, tot i un inici convuls, tornen a sentenciar l’eliminatòria gràcies a tres batzacs de pel·lícula. El 'Chucky', Dídac i el Monito Vargas, que ha debutat avui en partit oficial, fan que l'Espanyol acaroni l'última prèvia d'accés a l'Europa League i mostren la ferma voluntat que tenen de demostrar-li a Dani Jarque que, enguany, això va per a ell.  

Una espurna en un dia gris

No ha estat un dia fàcil per a la parròquia blanc-i-blava. La il·lusió europea ha passat de puntetes en una jornada marcada malauradament pel record d’allò que es va esvair fa 10 anys a Coverciano. Una vida, un capità; un pare, un futur gloriós. Dani Jarque perdia la vida de manera tràgica el 8 d’agost de 2009 en un hotel als afores de Florència deixant una impremta inesborrable i de perpetuació eterna: la llegenda del ‘21’. Un relat fatídic que, inevitablement, sobrevolava el segon assalt de l’Espanyol per accedir a la fase de grups de l’Europa League.


A Suïssa, l’Espanyol hi tenia una prova de foc per, més enllà d’honrar la memòria del ‘21’, prosseguir amb el seu fins el moment immaculat camí europeu. Davant el Luzern, un rival a priori més complicat que l’Stjarnan islandès, els de David Gallego havien de demostrar que s’ho creien i que especular no era una opció. El caramel europeu és massa gros per fer-ho. Amb un onze apuntalat pel ‘Chucky’ Ferreyra i Borja Iglesias, que continua pendent de la resolució del seu futur, els blanc-i-blaus han sortit a veure què passava; a veure, en definitiva, què proposava el rival. I el rival, avui el Luzern, proposava intensitat i agressivitat a parts iguals per sotmetre inicialment un Espanyol sorprès.
 


El ‘Chucky’ trenca el guió

La condició de grandesa, però, ha fet acte de presència el dia que els blanc-i-blaus més ho necessitaven. Óscar Melendo, nom que ja s’ha de començar a pronunciar en majúscules, ha trenat una excelsa jugada amb el ‘Chucky’ Ferreyra que l’argentí ha culminat amb violència (0-1). Esclat d’alegria just quan es complia la mitja hora i celebració dedicada al ‘21’.

A la represa, mateixa tònica. Amb l’Espanyol havent recuperat el terreny perdut durant els primers compassos, els de Gallego han fer valer la condició que se’ls pressuposava i la premissa ha estat clara: fer claudicar el Luzern. I així, poc a poc i bona lletra, ha arribat el segon. Marc Roca ha aprofitat una malentesa a la defensa local per servir a un Dídac Vilà que s’ho ha pensat per anotar el segon (0-2). Diana excelsa per encarrilar l'eliminatòria i per començar a pensar en reservar jugadors, com ha estat el cas de Marc Roca, substituït per Darder

 

 

El perquè de Vargas

Entrava el Monito i, curiosament, l'Espanyol baixava el pistó per acabar controlant. Capricis del destí, però, el mateix Vargas ha volgut lluir-se en la seva estrena amb un autèntic golàs per tancar el partit (0-3). Definició de mestre per a començar a justificar que sí, que l'Espanyol ha fet bé de dur-lo a Europa. Victoria especial per un dia especial; va per tu, Dani.

Més informació
 
Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?