Comença l'era Mirotic al Palau: "Vull marcar una època al Barça"

L'aler-pivot montenegrí, nou i flamant fitxatge blaugrana, viu el seu primer dia com a jugador culer: "Per a mi és un gran pas endavant"

Nikola Mirotic ha aterrat al Palau Blaugrana per fer història. Sense miraments, la nova estrella culer s’ha presentat en societat com al líder que ha de catapultar la secció de bàsquet blaugrana a l’èxit després d’una llarga etapa de transició. El “vull marcar una època” que l’aler-pivot montenegrí ha etzibat en el seu primer dia a la seva nova casa ha estat premonitori. L’interior volia tornar a Europa en el millor moment de la seva carrera, “no amb 33 o 34 anys”, i no va tenir cap dubte que la millor opció per fer-ho era el Barça: “Altres equips es van interessar en mi, però jo ho vaig tenir molt clar”.

Mirotic, necessitat d’estabilitat després d’haver jugat en tres equips en els cinc anys que ha estat a l’NBA, durant els quals ha disputat quatre vegades els play-off i ha arribat en una ocasió, el darrer curs, a les finals de la Conferència Est –quelcom que li ha permès complir el seu somni de competir entre els millors–, ha explicat també que el seu camí per la millor lliga de bàsquet del món ha arribat al final i que, ara, “comença una nova etapa molt il·lusionant”. “Per a mi és un gran pas endavant. Els primers anys han estat molt bons, he jugat en molt bons equips. Necessitava estabilitat per a la meva família i buscava un equip on pogués fer de líder i guanyar. Estant als Estats Units, on tot gira al voltant de l’estrella de l’equip, això és molt complicat. A Europa es competeix molt també i, a més, la importància la té l’equip”, ha valorat.

Cordial, amable i sense deixar de somriure, Mirotic ha descartat que la pressió derivada del fet de prendre una decisió completament contrària al que acostumen a fer els jugadors de bàsquet l’arribi a afectar en un futur. “Ser al Barça implica tenir pressió per guanyar títols. I per això precisament soc aquí. El projecte d’aquest equip és molt ambiciós i s’espera molt de nosaltres. La pressió ens anirà molt bé. Amb humilitat i feina, haurem de treballar per començar bé la temporada i acabar-a encara millor”, ha declarat.

Orgullós del seu passat madridista, però més il·lusionat amb el seu present i futur blaugrana”, l’aler-pivot montenegrí amb la nacionalitat espanyola no ha evitat polèmiques en analitzar la situació amb sinceritat: ” És la meva vida, la meva decisió. Faig el que és millor per a mi i per a la meva família. I ara, això, vol dir fitxar pel Barça. No vaig avisar el Madrid de la meva intenció de tornar a Espanya. No n’estava obligat”. A més, sobre les declaracions que Mirotic va fer quan jugava al Reial Madrid, quan va assegurar que no fitxaria mai per l’etern rival, el jugador s’ha mostrat més que preparat per respondre la pregunta: “Han canviat moltes coses de la meva vida. No puc negar el que vaig dir, el que sé és que, en els anteriors equips en què vaig estar, ho vaig donar tot amb molta passió. Ara, demostraré a l’afició del Barça que vull jugar aquí i em guanyaré el seu respecte a la pista. El meu compromís és total”.

 

Abrines per tancar una plantilla espectacular: “El Palau se’ns quedarà petit”

Mirotic ha estat acompanyat, en la seva presentació al Palau, del president Josep Maria Bartomeu, el directiu responsable de la secció de bàsquet Joan Bladé i el director gestions d’aquesta, Nacho Rodríguez, entre d’altres. El màxim dirigent blaugrana li ha donat la benvinguda “a la teva nova casa” i ha valorat la seva incorporació com a clau en el procés de renaixement de l’equip culer. “Es tracta de Nikola Mirotic, una estrella que ha triomfat a l’NBA i ha estat a un gran nivell. És un jugador determinant. Que hagi triat el Barça per tornar a Europa no és cap ximpleria. La secció de bàsquet segueix creixent i la seva figura ens ajudarà a continuar-ho fent. Esperem moltíssimes coses d’ell. No és normal que un jugador que està triomfant a l’NBA vulgui tornar a Europa. Normalment és al revés i això deixa clar que la seva decisió és especial per al club. Tenim un projecte esportiu que està reeixint i que ara fa un gran salt endavant”, ha dit abans de concloure que “aquest Palau se’ns quedarà petit”.

Per la seva banda, Nacho Rodríguez ha informat que, al marge dels tres fitxatges que es van anunciar la setmana passada, “els vuit jugadors que tenen contracte seguiran i, a més, estem parlant amb l’agent d’Àlex Abrines”. “En cas que vingui, serà la nostra darrera incorporació”, ha sentenciat el màxim responsable de confeccionar la plantilla d’un Barça de bàsquet que, després d’anys nedant en zona de ningú, té ganes de tornar a ser un dels grans del continent.

Més informació
 
Comentaris