Tsunami demana a Barça i Madrid que s'impliquin en l''Spain, sit and talk'

El moviment afegeix que espera una resposta els propers dies abans d'emetre un altre comunicat

Tsunami Democràtic ha demanat aquest dijous al Barça i al Madrid que durant el partit que jugaran el pròxim 18 de desembre al Camp Nou permetin fer perfectament visible a les grades i al camp la frase 'Spain, sit and talk'. En un comunicat, el moviment remarca que és una petició que "respecta el lliure desenvolupament d'un partit de futbol que molta gent espera", i alhora "fa visible la situació d'excepcionalitat" que viu Catalunya i "reclama el diàleg per acabar amb la situació d'exclusió i segregació política que pateix una part majoritària de la població catalana". "Esperem una resposta els propers dies, abans d'emetre un altre comunicat", ha afegit.

El moviment subratlla que aquest partit "transcorrerà en un moment d'enorme excepcionalitat" per a Catalunya, amb l'Estat "perseguint una part majoritària de la població catalana i negant per tots els mitjans la defensa d'un projecte polític, l'autodeterminació". Segons apunten, la "persecució" pren moltes forces: "Des de presos polítics a decrets llei que suprimeixen drets fonamentals i la separació de poders, fins a violència policial". Així mateix, Tsunami Democràtic ha lamentat que l'Estat "ignori" informes d'Amnistia Internacional o de l'ONU. "I per si no n'hi hagués prou, persegueix campanyes com Tsunami, emmarcades sempre en la no-violència, acusant-les de terrorisme", ha reblat.

 

D'aquesta forma, Tsunami deixa clar que el seu objectiu inicial és que el Clàssic ajornat per Javier Tebas i LaLiga es disputi amb normalitat en termes futbolístics, però que serveixi per reclamar diàleg entre l'Estat espanyol i el Govern català en un escenari de màxima repercussió mediàtica. En el fons, el que demana l'organització és que tots els actors que tindran incidència en el partit –els dos clubs, la Lliga de Futbol Professional i la Federació Espanyola de Futbol– es posicionin respecte a la situació política i social que viu Catalunya.

Més informació
 
Comentaris