La Secretaria General de l’Esport vol demanar al Congrés el reconeixement de la selecció catalana

Gerard Figueras, Secretari General de l'Esport, vol impulsar "una iniciativa al Parlament que després pugui ser debatuda a les corts" perquè Catalunya competeixi internacionalment

Una enquesta del Centre d’Estudis d’Opinió (CEO) de la Generalitat de Catalunya revelada per RAC1 apunta que dos de tres catalans estan a favor que les seleccions catalanes puguin participar en competicions esportives internacionals i la Secretaria General de l’Esport no girarà l’esquena a aquesta realitat. Segons el mateix mitjà de comunicació citat, el seu dirigent, Gerard Figueras, ha decidit impulsar una iniciativa al Parlament per proposar al Congrés dels Diputats que Catalunya sigui reconeguda com a selecció oficial.

“A partir d’aquesta manifestació tan àmplia, inequívoca i transversal de tots els votants dels diferents partits, ens correspon prendre la iniciativa. Una iniciativa al Parlament de Catalunya que després pugui ser debatuda a les corts, que vagi en la línia de permetre recuperar el debat de l’oficialitat de les seleccions catalanes a escala estatal”, ha declarat el Secretari General de l’Esport a la ràdio catalana en consultar els resultats de l’enquesta, que assenyalen que el 68% dels catalans volen que Catalunya competeixi com a país. Només el 20% hi estan en contra, mentre que una petita minoria (12%) mostra indiferència respecte a aquesta qüestió.

 

Figueras també ha explicat que la proposta de la Generalitat es durà a terme quan es constitueixi el Congrés i que “no hi ha cap impediment constitucional perquè la selecció catalana competeixi internacionalment”. “És una qüestió de voluntat política”, ha assegurat. D’altra banda, el sondeig en qüestió, realitzat a 1.200 persones durant el mes de juny passat, també conclou que un 96% dels catalans creu que s’ha de passar una prova mèdica abans de participar en curses i competicions esportives exigents.

Més informació
 
Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?