Rosell: “Soc independentista de cor, però de cap no”

L’expresident del Barça torna a exterioritzar públicament el seu posicionament polític i carrega contra ‘TV3’ per la censura que hi va haver en el seu documental

Sandro Rosell ha tornat a exterioritzar públicament el seu posicionament polític. En una entrevista a RAC1 en la qual ha parlat del seu llibre, Una forta abraçada, l’expresident del Barça ha assegurat que és independentista, però ha afegit algun matís. “Soc de sentiment i formació independentista. M’estimo Catalunya. Sóc independentista de cor i sentiment, però de cap encara no”, ha explicat després que fa unes setmanes assegurés que votaria que sí a un referèndum per la independència de Catalunya, però que si guanyés el “sí” marxaria del país.

“De cap encara no per algunes coses que passen en aquest país, com per exemple que la televisió publica catalana retalli o censuri un documental. Hi ha moltes coses que hem d’arreglar a casa abans de criticar els altres”, ha justificat. En la mateixa entrevista al mitjà de comunicació citat, Rosell ha descartat categòricament que tingui la intenció de tornar-se a presentar a les eleccions a la presidència del Barça i ha revelat que, després de sortir de la presó, Joan Laporta li va trucar, un gest que ha agraït i que, segons ha assegurat, ell no hauria fet.

“Sí, hem parlat. I jo li vaig dir que si la situació hagués estat al revés, jo no li hauria trucat. Es va portar molt bé i després d’aquell episodi ens vam veure. També li vaig dir que seria molt difícil que poguéssim refer la nostra relació perquè tots dos ens havíem criticat molt mútuament”, ha relatat per deixar clar que ambdós expresidents blaugrana tenen ganes de deixar enrere les seves diferències. Més difícil ho tindrà la justícia espanyola si vol que Rosell recuperi la confiança en ella: “Se'm fa molt difícil confiar-hi després de les tretze negatives a les nostres de peticions”.

L’exmàxim dirigent ha lamentat que no hagi rebut cap disculpa per tot el que ha hagut de patir. “Ni una disculpa, de ningú. És molt difícil creure en la justícia. En aquest país no hi ha presumpció d'innocència. Hi ha presumpció de culpabilitat i llavors tu has de demostrar que és innocent. És al·lucinant. Has de tenir sort i que et toquin jutges independents”, ha dit. “Rancor no és la paraula, però no perdono les persones que han fet plorar la meva mare. Volem saber què ha passat. Fa quatre mesos vam presentar una querella al Tribunal Suprem per prevaricació per saber per què Carmen Lamela va prendre totes aquestes decisions en contra de la llei. Volem saber qui hi ha darrere de tot això”, ha afegit sobre la jutge Lamela.

 

Per últim, Rosell ha apuntat que “no vull donar noms per què no seria correcte, perquè no tinc proves”, però que “el que està clar és que a algú no li ha anat bé alguna cosa que jo he fet a la vida i aquest algú té prou força per moure les clavegueres de l’estat”. “No sé si és una qüestió personal, política, empresarial, esportiva.... però hem de saber qui és aquesta persona per treure-la del sistema i que tot sigui una mica més democràtic”, ha sentenciat sense voler assenyalar Jaume Roures, encara que ha volgut fer una reflexió: “Lamela va rebre una rogatòria d'Estats Units en què a mi se'm demanava informació bancària i a Mediapro una investigació. La meva informació va acabar amb dos anys de presó preventiva i declaració d’innocència; la seva investigació va ser arxivada i als Estats Units Mediapro es va declarar culpable”.

Més informació
 
Comentaris