El Reus Deportiu és exclòs de la Tercera Divisió espanyola

La Federació Catalana de Futbol expulsa de la competició el club del Baix Camp després de no comparèixer en els dos primers partits de la temporada 2019/20

Del cel a l'infern en només tres anys. El jutge jutge únic de Competició de la Federació Catalana de Futbol (FCF) ha expulsat aquest dimarts el CF Reus Deportiu de la Tercera Divisió espanyola per no presentar-se en cap dels dos partits de les dues jornades de la competició en qüestió que s'han disputat aquesta temporada. 

El motiu de la incompareixença del Reus en els dos compromisos ha estat la impossibilitat de liquidar el deute de més de 200.000 euros que té de la temporada passada i que li ha impedit tramitar cap fitxa. En el comunicat de la Federació en què ha informat de l'exclusió de l'equip del Baix Camp de la Tercera Divisó, l'ens federatiu també ha explicat "la vacant generada no s’ocuparà perquè la lliga ja ha començat".

La Reial Federació Espanyola va delegar el poder decisori a la Catlana i aquesta ha acabat aplicant l'article 77 del Codi Disciplinari de la RFEF. Per la seva banda, "quant el filial del Reus, si en el partit d’aquest cap de setmana no es presenta, el Comitè de Competició de la categoria decidirà les sancions a imposar en la reunió del proper dimecres dia 18" .Caldrà veure quins sons els següents passos com a entitat del Reus Deportiu en un camí que, de moment, té moltes possibilitats d'acabar amb la desaparició del conjunt català.

El comunicat de la Federació Catalana de Futbol

"Després de les dues incompareixences del CF Reus Deportiu en les dues primeres jornades de lliga, el Jutge Únic de la Tercera Divisió ha resolt excloure’l de la competició. La vacant generada no s’ocuparà perquè la lliga ja ha començat. Per tant, el Grup 5 d’aquesta categoria es queda amb 19 equips. Així doncs, tant la UE Castelldefels com el FC Vilafranca sumaran els tres punts corresponents als duels que els havia d’enfrontar al club reusenc. De la mateixa manera, la resta d’equips també sumaran aquests tres punts.

 

Quant al CF Reus Deportiu ‘B’ , si en el partit d’aquest cap de setmana no es presenta, el Comitè de Competició de la categoria decidirà les sancions a imposar en la reunió del proper dimecres dia 18.

La Federació Catalana de Futbol sempre ha exigit al CF Reus Deportiu totes les garanties reglamentàries per competir, per tal que la seva situació econòmica afectés el mínim possible a tercers i al bon ordre de la competició. Per aquest motiu, l’FCF ha col·laborat permanentment amb l'administració concursal, informant-la de les obligacions exigides pels Estatuts i els reglaments federatius, i ha vetllat fins l'últim segon per tal que, si arribaven les garanties promeses, se li poguessin tramitar les llicències. Unes garanties, no obstant això, que en cap moment han arribat.

L'FCF lamenta el patiment que la situació econòmica, financera i esportiva del Reus està causant sobre les persones que estan i han estat vinculades al club, i com aquesta està afectant al bon ordre de la competició i a la resta d'entitats esportives. Des de l’ens federatiu es desitja que aquesta situació es pugui revertir en un termini raonable, insistint que s'han adoptat totes les mesures previstes a la reglamentació vigent per evitar arribar a aquest punt".

Més informació
 
Comentaris