El Govern i la UFEC presenten el text de la nova Llei de l'Esport que es debatrà al Parlament

L'acord és un punt de partida perquè, després de la tramitació parlamentària corresponent, els partits facin néixer la Llei d’aquí a un any i no a finals del 2019 com estava previst

Llum verda a una ambició convertida en necessitat. El Secretari General de l’Esport, Gerard Figueras, i el president de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya, Gerard Esteva, presenten l’acord entre la entre el Govern i la UFEC per dur al Parlament de Catalunya el text embrionari de la nova Llei de l’Esport sorgit de la suma de la Iniciativa Legislativa Popular –que va aplegar més de 154.000 signatures i es va presentar a principis del 2019–, el Pacte Nacional per l’Activitat Física, l’avantprojecte de Llei elaborat per la Generalitat de Catalunya i totes les aportacions realitzades per les entitats esportives catalanes.

En una jornada de dijous molt calorosa a la Plaça de Joan Fiveller, els màxims responsables del text definitiu per a la nova Llei de l’Esport i de l’Activitat Física han deixat clar que els dos objectius principals són clars: totes les entitats que ho desitgin tindran veu al Parlament per fer les esmenes que considerin oportunes i l’escrit final no pot agradar tothom al 100%. “El text vol tenir el màxim de consens possible, però no volem que agradi a tots els actors. Si és així serà una molt bona senyal perquè voldrà dir que tots haurem fet renúncies pensant en el bé comú, que haurem avantposat els interessos comuns als particulars”, ha assegurat Figueras. Al final, “ha de ser l’esport el guanyador de tot plegat”, no cap federació o entitat concreta.

El nou text, que gira al voltant del finançament digne pel món de l’esport, els itineraris de la pràctica esportiva i la seva igualtat de condicions a l’hora d’accedir-hi, la millora de les condicions a l’organització de les activitats i la constitució d’una entitat paraigües per adaptar-se a les necessitats de la Carta Olímpica, entre molts altres aspectes, és un punt de partida perquè, després de la tramitació parlamentària corresponent, els partits polítics facin néixer la Llei d’aquí a un any i no a finals del 2019 com estava previst en un primer moment. “Ens ha costat molt arribar fins aquí, hi ha hagut moments d’enuig, de crisi, de negociacions lentes i treball discret, però l’important és que hem arribat”, ha sentenciat el president de la UFEC, que també ha aprofitat l’avinentesa per recordar que el Pacte Nacional per l’Activitat Física va començar amb la firma de Jordi Turull, actualment a la presó per les seves idees polítiques.

En un acte que havia de concloure amb un parlament de Meritxell Budó, consellera de la Presidència de la Generalitat de Catalunya, però que no ho ha fet perquè finalment no hi ha pogut acudir, han tingut veu els representants de les entitats esportives presents a l’acte –que han deixat clar que no comparteixen molts aspectes del text embrionari de la nova Llei de l’Esport i que volen que l’activitat física sigui un dret per a tothom i no només per a una part de la societat, que no es tracta de qui arribar primer, segon o tercer sinó que arribi tothom– i els diputats al Parlament de Catalunya Anna Geli (Junts per Catalunya), Núria Picas (Esquerra Republicana) i Òscar Ordeig (PSC).

 

"Hem intentat treballar amb l'objectiu d'arribar a un text de consens, un eix vertebrador de la Llei que ha de promoure l'esport i la pràctica saludable. ‘Més persones actives per un món més sa’ ha de ser el nostre lema", ha dit la primera; "És el primer pas per elaborar una futura Llei anhelada i esperada per tots. Hem d'afrontar el que vindrà amb força per fer front a totes les necessitats dels nostres esportistes. L'esport va més enllà de suar la samarreta. Valors, educació... Ens passeu el relleu, encoratgem-nos tots plegats per arribar a un text amb el màxim consens possible. L'esport forma part de les nostres vides”, ha dit la segona; “Estem aquí per demostrar que l'esport és transversal. Cal fer un pas endavant si volem ser referents. Avui comença una nova etapa amb un text de base i un procediment acordat. Des del nostre grup parlamentari hi ha màxima disposició a lluitar perquè hi hagi la millor llei possible. No agradarà a tothom, però hem de comptar amb tothom", ha sentenciat el tercer.

Més informació
 
Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?