L'afició del CE Júpiter recorda Neus Català, "la dona que va derrotar Hitler"

Els seguidors del club del barri de Poblenou despleguen una pancarta de record a l'última supervivent catalana dels camps de concentració nazis durant el partit de Primera Catalana contra el Cambrils

L'afició del CE Júpiter recorda Neus Català.
L'afició del CE Júpiter recorda Neus Català. | Carles Viñas

No hi ha hagut cap reacció d'un equip de primer nivell català a la mort, als 103 anys, de Neus Català, més coneguda com "la dona que va derrotar Hitler". L'afició del CE Júpiter, però, sí que ha aprofitat el partit contra el Cambrils per recordar la figura de l'última supervivent catalana dels camps de concentració nazis. Els seguidors del club que milita a la Primera Catalana han desplegat una pancarta en què es podia llegir "Eterna Neus Català" en un compromís disputat al Municipal de la Verneda que ha finalitzat amb triomf local per la mínima (1-0).

 

 

 

 

El CE Júpiter, club del Poblenou, té fortes arrels antifeixistes després de veure, durant la dictadura de Franco, com el seu escut era prohibit, les seves activitats eren censurades i seu nou era canviat a CD Hèrcules. La forta activitat política de l'equip barceloní el va convertir en un enemic de les autoritats. Entestats amb no renunciar a la seva història, el Júpiter ha tingut un gest de record cap a Neus Català després que defallís aquest dissabte 13 d'abril.

 
Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?