Kàrpov, llegenda dels escacs: "Tenir els independentistes a la presó és un error polític"

"Aquesta no és la manera de resoldre el problema, sinó d’incrementar-lo", ha declarat l'excampió del món en una entrevista a 'L'Esportiu'

Nova figura relacionada amb el món de l’esport que diu la seva sobre la situació dels presos polítics catalans. En una entrevista a L’Esportiu, la llegenda dels escacs Anatoli Kàrpov, campió del món en diferents períodes i durant setze anys i famós sobretot per la seva rivalitat amb Garri Kaspàrov, ha declarat que, segons el seu parer, Espanya està cometent “un error polític” en empresonar els líders polítics independentistes.

“És un error polític. Aquesta no és la manera de resoldre el problema, sinó d’incrementar-lo”, ha opinat el també diputat rus del Partit Comunista, que ha intentat desgranar més el conflicte: “Crec que el problema és bàsicament econòmic. Teniu un problema educatiu amb la llengua. Durant el franquisme, Catalunya no estava en el seu millor moment i aquesta és encara l’arrel del que passa ara. Avui dia, quan tots els països de l’Europa occidental estan units i tot passa per Brussel·les... no crec que aquest sigui un problema decisiu”.

 

En una entrevista amb motiu de la visita de Kàrpov a Platja d’Aro per disputar el Torneig Llegendes a l’Hotel Aromar que es pot llegir en aquest enllaç, el mite dels escacs també ha parlat sobre la mateixa competició en qüestió, la seva rivalitat passada i l’actual relació amb Kaspàrov, l’actualitat de l’esport en què va regnar durant tant temps i la passió de Guardiola pels escacs. “És apassionant si fa servir els seus coneixements d’escacs per preparar partits de futbol, li pot ser d’un gran avantatge”, ha remarcat sobre el tècnic de Santpedor.

Més informació
 
Comentaris