Guardiola: "Necessito enemics, gent que m'odiï"

"Tots els esportistes necessiten aquest estímul per reivindicar-se i tornar-ho a fer”, ha declarat l’entrenador català a ‘GOL’

Pep Guardiola és un dels millors entrenadors de l’actualitat, si no el millor, i rep elogis des d’arreu del món. La majoria de persones saben valorar la tasca del tècnic de Santpedor, però des de diferents sectors, que no toleren que l’entrenador s’expressi a favor de la llibertat dels presos polítics i l’autodeterminació de Catalunya, aprofiten qualsevol derrota dels equips que entrena per menystenir-lo i criticar-lo.

Això, a Guardiola, però, no li molesta. Ans al contrari: ho necessita, segons ha declarat en una entrevista molt extensa a GOL en la qual el tècnic català ha parlat del que més li agrada, el futbol. “Necessito enemics, gent que parli malament de mi, que m’odiï i que desitgi que no em vagi bé. Tots els esportistes necessiten aquest estímul per reivindicar-se i tornar-ho a fer”, ha declarat l’entrenador del Manchester City, que ha tornat a criticar la situació que estan patint els presos polítics catalans: “Per què no puc pronunciar-me? És una injustícia el que està fent l’Estat Espanyol. La gent no volia la independència, només demanava el dret a vot. Espanya té una gran oportunitat... dos d’ells són activistes socials que defensen la pau i la cultura. És una animalada. La presó preventiva és molt més que injusta”.

 

“Encara que sigui molt minoritària, la catalana és una cultura respectable com qualsevol altra. Que aquesta gent que no ha trencat mai cap plat estigui en presó preventiva és una animalada”, ha seguit denunciant Guardiola, que aquest diumenge també va concedir una entrevista al diari Ara en la qual va criticar que les diferències entre els partits independentistes. L’exentrenador del Barça, a més, també ha reconegut que manté contacte amb alguns dels presos “a través de les seves famílies”.

Feliç al Manchester City

A banda d’analitzar les claus de la seva ideologia futbolística i reflexionar-ne àmpliament al voltant, Guardiola també ha exterioritzat el que era una obvietat: que a Manchester se sent molt còmode. “Ho tinc tot. No puc trobar un lloc millor ara mateix. Tinc al costat la persona més important de la meva carrera, el Txiki. Tinc un club que no em jutja en funció dels resultats i un equip molt jove. A més, em sento molt estimat”, ha explicat.

Més informació
 
Comentaris