Guardiola, a Camps i Rackete: "Sortiu i rescateu"

L'entrenador català parafraseja Johan Cruyff en la glossa sobre Òscar Camps i Carola Rackete que ha fet abans que el Parlament els atorgués la Medalla d'Honor en la categoria d'or

Pep Guardiola ha estat l’encarregat de fer una glossa sobre Òscar Camps i Carola Rackete, fundador i director de l'ONG catalana Proactiva Open Arms i capitana del vaixell Seawatch 3 per la seva determinació en la defensa dels drets humans, respectivament, abans que Roger Torrent els atorgués la Medalla d’Honor del Parlament en la categoria d’or i, és clar, ha emprat la figura del seu pare futbolístic, Johan Cruyff, i una de les seves frases més famoses per elogiar les seves tasques: “Sortiu i rescateu”.

En un profund discurs, l’actual entrenador del Manchester City ha lamentat que “no hem après res” amb el pas del temps, que “és massa sabut el que caldria fer i no es fa”, que “una portaveu de tot un govern hagi reconegut que no hi ha permís per rescatar” i que “la xenofòbia i les estrictes polítiques de fronteres” i “la inhumanitat del moment” siguin “les que són”. “Queden molts murs per saltar. Un món que no rescata és un món que naufraga. Anar a alta mar és un deure, una obligació”, ha remarcat l’extècnic del Barça, que precisament va rebre aquesta mateixa condecoració l’any 2011.

Guardiola, Torrent, Rackete i Camps, durant l'acte | Jordi Borràs

Guardiola, Torrent, Rackete i Camps, durant l'acte | Jordi Borràs

“El vostre paper és imprescindible per no haver de morir en vida i ofegats de vergonya”, s’ha dirigit Guardiola a Camps i Rackete. “Mentre criminalitzen suports, aquesta casa reconeix la vostra tasca”, ha continuat el també exjugador, molt crític amb la gestió de la situació que ha fet fins ara l’Estat espanyol, sobretot en comparació amb el Govern català, que sí que té en compte les seves aportacions. “Davant la deixadesa, sortiu i rescateu”, ha sentenciat.

 

El Parlament de Catalunya ha entregat la Medalla d’or als dos activistes, segons es va afirmar en l’acord parlamentari, “per la seva tasca humanitària a la Mediterrània, on han salvat milers de persones i han fet visible la tragèdia constant al mar que banya la costa catalana”, que de moment ja s’ha cobrat més de 18.000 vides segons xifres oficials. El guardó del Parlament català, creat l'any 2000, s'atorga com reconeixement excepcional a personalitats o institucions; l’any passat, el va rebre l’Associació de Mestres Rosa Senat.

Més informació
 
Comentaris