La Fiscalia Anticorrupció estaria investigant una tupinada en les assemblees de la FCF

Segons ‘La República Esportiva’, alguns dels investigats han reconegut els fets davant la Guàrdia Civil

La Guàrdia Civil està duent a terme una investigació a la Federació Catalana de Futbol per estudiar la possibilitat que els directius de l’ens federatiu entre els anys 2012 i 2015 manipulessin les assemblees, segons informa aquest dimecres La República Esportiva. El mitjà de comunicació digital assegura que el cos policial ja ha pres declaració a més de 25 testimonis entre els quals s’hi troben les persones que apareixen en les actes de les assemblees a través de les quals s’haurien suplantat el càrrec de president o vicepresident de diversos clubs de futbol de Catalunya sense que aquestes entitats en tinguessin coneixement.

La informació en qüestió assegura que alguns dels investigats ha reconegut els fets davant la Guàrdia Civil, que ha dut a terme el procés de recerca a petició de la Fiscalia Anticorrupció. Així, diversos exdirectius, treballadors, àrbitres i familiars d’Andreu Subies, el president de la FCF en aquella època, han reconegut que es va vulnerar el Decret 58/2010 d’Entitats Esportives de Catalunya, que deixa ben clar que els presidents –o un vicepresident correctament inscrit al registre d’entitats– són els únics que poden acreditar-se per a les assemblees de l’ens federatiu.

 

La investigació no forma part del cas Soule, però sí que té origen en una informació publicada el 25 d’octubre per MónEsport, que va revelar que l'ens que gestiona les lligues, els clubs i els federats i federades de Catalunya havia manipulat les darreres Assemblees Generals a través d'un sistema organitzat de falsificació de documents per obtenir més vots favorables a les propostes de la junta directiva. Els màxims mandataris havien emprat desenes d'actes notarials falses per assegurar-se una alta participació i una majoria més àmplia a l'hora d'aprovar els punts de l'ordre del dia.

Més informació
 
Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?