Catalunya, la segona comunitat que més aporta a l’economia espanyola a través del futbol

La indústria del futbol professional factura 2.641 milions d’euros i genera 32.471 llocs de treball

Un informe de PricewaterhouseCoopers (PwC) ha revelat aquest dimecres que la indústria del futbol professional a Catalunya genera una facturació de 2.641 milions d’euros i 32.471 llocs de treball. Sempre segons el document elaborat per la consultora en qüestió, titulat ‘Impacte econòmic, fiscal i social del futbol professional a Espanya’, la comunitat autònoma catalana és la segona que més aporta, a través del futbol professional, a l’economia espanyola. Només Madrid està per sobre.

En l’àmbit nacional, l’impacte socioeconòmic de la indústria del futbol professional a Espanya està quantificat en 185.000 llocs de treball i una facturació equivalent al 1,37% del PIB espanyol, a més de 4.100 milions en impostos abonats pels clubs de LaLiga. L’informe, liderat per Jordi Esteve i Pablo Bascones, s’ha realitzat tenint en compte les darreres dades disponibles, relatives a la temporada 2016/17, i reemplaça l’anterior edició del document, realitzada després del curs 2012/13.

 

Tebas ha assegurat que aquestes xifres, desglossades per comunitats autònomes, “reforcen el nostre missatge sobre la importància de prendre decisions responsables i ben reflexionades sobre tot allò que afecta a aquesta indústria tan rellevant per a la societat”. A més, el president de LaLiga les ha aprofitat per carregar contra el nou model de competicions europees que volen implantar la UEFA i l’ECA: “Tindria un impacte socioeconòmic molt negatiu, no només en tota la indústria del futbol, sinó en totes les regions d’Espanys, ja que en totes elles hi ha equips que es veurien perjudicats”.

Més informació
 
Comentaris