Valverde no vol ensopegar dues vegades amb la mateixa pedra: "Era el moment de fer canvis"

"És clar que ens agrada guanyar sempre, però també és veritat que aquest partit estava envoltat d'unes connotacions especials per a nosaltres", ha declarat el tècnic extremeny després de l'empat a Osca

x
Valverde, durant el partit a Osca | JAVIER BLASCO / EFE

Ernesto Valverde tenia clar que avui era dia per donar descans als més habituals i pensar en la tornada dels quarts de final de la Champions contra el Manchester United. Al final, el Barça ha fet bona part dels deures a la Lliga i pot permetre's el luxe de gestionar l'avantatge quan les circumstàncies ho exigeixen. El fet que l'equip hagi empatat contra el cuer de la Primera Divisió espanyola no ha trastocat els plants d'un entrenador extremeny que té clar que no vol cometre els mateixos errors que van portar els blaugrana a caure estrepitosament a Roma: "És clar que ens agrada guanyar sempre, però també és veritat que aquest partit estava envoltat d'unes connotacions especials per a nosaltres. Veníem de jugar el dimecres i tenim la tornada el dimarts. Pensava que era el moment de fer canvis".

 

Les declaracions de Valverde posteriors a l'Osca-Barça

 

PARTIT

"Hi ha hagut molts canvis i hi ha hagut debuts. Estem contents en aquest sentit. Podíem haver intentat una mica més en atac, però estem contents en general".

 

ROTACIONS

"Era una situació difícil perquè entrava molta gent nova, però entenia que és el que havíem de fer avui. Hem canviat l'esquema perquè teníem un problema amb els laterals. Més que un problema, no volia que juguessin avui Alba i Semedo, que l'altre dia ja van jugar el partit sencer a Manchester".

 

EL NIVELL DELS POC HABITUALS

"Al principi ens ha costat fins que s'han deixat anar. Todibo també era el primer partit que jugava. També és el cas de Riqui, de Wagué... Han anat a més amb el pas dels minuts. S'han mogut bé i hem tingut les nostres opcions. Cal entendre les circumstàncies que envolten el partit".

 

CONFORMISME AMB L'EMPAT

"És clar que ens agrada guanyar sempre, però també és veritat que aquest partit estava envoltat d'unes connotacions especials per a nosaltres. Veníem de jugar el dimecres i tenim la tornada el dimarts. Pensava que era el moment de fer canvis, també hem canviat la forma de jugar en funció dels jugadors que teníem. A més, hi havia jugadors que anaven a jugar en una posició diferent com per exemple Malcom. Dins de la dificultat de tot, la prova per als jugadors era difícil i crec que han estat bé".

 

VALORACIÓ DELS DEBUTANTS

 

"Els quatre casos han anat creixent amb el partit. Han començat amb aquest punt de nerviosisme propi del debut, de la responsabilitat. Todibo per dalt i en la disputa és rapidíssim, ens va bé encara ha de millorar, lògicament.  Wagué i Riqui han fet un gran treball també, hem d'estar contents amb ells. Sé que ha estat una decisió complicada, no és el mateix fer debutar amb l'equip que juga habitualment que el que ha passat avui. Però les coses van com van. Ells han d'estar contents".

 

RIQUI PUIG

"És un jugador que sempre es relaciona bé amb la pilota i té presència. Hem intentat corregir algunes coses del primer temps, el camp estava lent i hem apostat per jugar més per fora. Malgrat tot, el que jo vull és que els jugadors expressin el seu talent en el camp".

 

UN EMPAT MERESCUT

"He vist un partit molt disputat. Ja sabíem que ells jugarien amb la seva velocitat en pilotes llargues i segones jugades. Ha estat un partit molt disputat, podia decantar-se a favor de cada equip. Hem tingut les nostres opcions amb Dembelé i ells en qualsevol jugada podien fer alguna cosa, s'estaven jugant molt. Si no haguéssim guanyat a l'Atlètic de Madrid, avui hagués estat diferent quant a l'alineació, en el resultat no se sap".

 
Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?