Rosell tindrà dret a indemnització per ser absolt després de 21 mesos en presó preventiva

El Tribunal Constitucional ha anul·lat el precepte legal anterior i ha ampliat el dret d’indemnització a tots els presos preventius absolts

El Tribunal Constitucional ha anul·lat el precepte legal anterior i ha ampliat el dret d’indemnització a tots els presos preventius absolts, quelcom que provocarà que Sandro Rosell també pugui gaudir d’aquest. L’expresident del Barça va passar gairebé dos anys en presó preventiva acusat de blanqueig de capitals i pertinença a organització criminal pel fet de liderar, presumptament, una trama de cobrament de comissions il·legals procedents d’acords amb la Confederació Brasilera de Futbol, però l’Audiència Nacional el va absoldre en no poder acreditar les acusacions de la Fiscalia.

L’antic article 294.1 de la llei orgànica del poder judicial (LOPJ) establia que tenen dret a indemnització els qui, "després d’haver patit presó preventiva, siguin absolts per inexistència del fet imputat o per aquesta mateixa causa hagi estat dictat una interlocutòria de sobreseïment lliure, sempre que se li hagin irrogat perjudicis". El Tribunal Constitucional, no obstant això, ha declarat nul·la la part del precepte referit a la "inexistència del fet imputat" i "per aquesta mateixa causa" per vulneració de l'article 14 i 24.2 de la Constitució.

 

D’aquesta forma, s’ha deixat d’exigir que es demostrés que no s’havia produït un delicte per indemnitzar els presos preventius absolts i Sandro Rosell es beneficiarà d’aquesta modificació. El mateix dia que l’expresident del Barça va ser absolt, el seu advocat, Pau Molins, va assegurar, al marge que havia arribat el moment de “repensar la figura de la presó preventiva”, que “estudiarem la petició de responsabilitats i compensacions pels 21 mesos d’empresonament provisional i injust que han patit Rosell i el seu soci Joan Besolí”.

Més informació
 
Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?