Roger Torrent: “Últimament costa molt reconèixer les idees de Cruyff i Guardiola al Barça”

En una entrevista a ‘Mundo Deportivo’, el president del Parlament de Catalunya ha assegurat que el club blaugrana “hauria de fer un debat intern sobre la seva identitat futbolística”

Futbol i política ja fa molt temps que van de la mà. A Catalunya, el suport de diferents clubs, afeccionats i federacions esportives al procés independentista ha estat una realitat que s’ha accentuat des de l’empresonament dels líders polítics arran del referèndum d’autodeterminació que es va celebrar l’1 d’octubre del 2017. En l’altra direcció, els dirigents escollits pel poble de Catalunya no s’han mantingut al marge de l’actualitat esportiva, ans al contrari, i l’entrevista de Mundo Deportivo a Roger Torrent n’ha estat una gran prova d’això.

“Qui diu que esport i política no han d’estar units mira cap a un altre costat. Sempre han anat junts. De fet, tothom s’identifica amb un equip o amb un altre per un grapat de motivacions. De vegades són de caràcter social, de vegades familiar i també polític. La relació entre esport i política ha transcendit dels terrenys de joc històricament. Això també és molt bo, perquè si no ens identifiquéssim sentimentalment amb un club en virtut dels valors que representa ens dedicaríem a seguir a un equip en funció de si juga millor o pitjor”, ha analitzat el president del Parlament de Catalunya al mitjà de comunicació citat. “Des de l’esport també es fa política: quan un club defensa que Catalunya sigui un país d’acollida de refugiats es posiciona políticament. Jo ho aplaudeixo. És saludable. Entitats com el Barça sobrepassen l’àmbit esportiu”, ha ampliat.

 

Culer des del seu naixement, Torrent ha lamentat el descens del Girona, ja que “era molt important per al futbol català tenir-lo a Primera Divisió”. “Espero que torni a pujar i que l’any vinent tinguem tres equips a la Lliga”, ha explicat. El president del Parlament també ha aprofitat l’avinentesa per mostrar la seva preocupació pel descens administratiu del Reus Deportiu: “En l’àmbit esportiu és una llàstima. I en el social, molt preocupant. No em refereixo a la institució ni als afeccionats. La forma amb què s’ha gestionat el club demostra que el món del futbol està lligat al negoci de forma perversa. Es van adoptar determinades dinàmiques que al final acaben passant factura, ja no només pel fet que hi ha hagut jugadors que no han cobrat o perquè el club hagi baixat, sinó també per tot el que suposa per a la generació d’aficionats reusencs”.

Roger Torrent és “cruyffista” i, com a tal, considera l’holandès i Pep Guardiola “els millors entrenadors de la història” i creu que “abans que parlar de Neymar el Barça hauria de fer un debat intern respecte a la identitat futbolística”. “Fa algunes temporades que parlem del model de joc, de l’estil, de la filosofia que s’ha d’aplicar. S’ha de definir això abans de parlar de determinats fitxatges, entre altres coses perquè, amb Neymar o sense, tard o d’hora se’ns acabarà Messi. El més essencial és tenir un model i defensar-lo. Després pots guanyar o perdre, perquè també existeix el factor de l’atzar, però els últims anys ens ha costat molt reconèixer la idea del Barça de Cruyff o de Guardiola”, ha sentenciat.

Més informació
 
Comentaris