Bartomeu: "M'hauria agradat fer les coses d'una altra manera"

El president del Barça s'ha volgut disculpar amb Ernesto Valverde i ha destacat l'ADN Barça de Quique Setién

La destitució d'Ernesto Valverde ha ocupat una bona part de la roda de premsa de presentació del nou entrenador del Barça, Quique Setién. Josep Maria Bartomeu, el president del club, abans de rebre cap pregunta, ha volgut tenir unes paraules de consideració i fins i tot disculpar-se amb l'immediat exentrenador blaugrana. "És evident que m'hauria agradat fer les coses d'una altra manera, les coses han anat com han anat i em sap greu. El tarannà del club no és aquest", ha confessat. A la vegada però, s'ha volgut excusar: "Feia mesos que parlàvem amb diferents entrenadors i l'Ernesto ho sabia"

Respecte a aquesta decisió de canviar d'entrenador a mitja temporada, Bartomeu ha insistit molt en la idea de "donar un impuls a la segona volta". Si bé l'estiu passat va decidit fer confiança a Valverde malgrat les derrotes en Champions i Copa, la destitució ha arribat ara perquè "feia mesos que l'equip estava en una mala dinàmica i tots sabíem que la situació era molt millorable". És a dir, ha posat per davant el joc als resultats, ja que el Barça és el primer classificat de Lliga i és viu a la Champions i a la Copa. 

 

Sobre l'elecció de Quique Setién com a nou tècnic blaugrana, Bartomeu ha assegurat que quan va arribar la proposta que ell fos el substitut de Valverde, la junta hi va accedir per "unanimitat". A la vegada, ha destacat la "coincidència" que hi ha entre la forma d'entrenar del càntabre i l'estil de joc del club culer. "Setién és un és enamorat de Cruyff i això vol dir que també és un enamorat del Barça", ha recalcat el president. A més, ha volgut recordar-li que el "repte" que està acceptant tindrà "moltes dificultats i moltes recompenses". Bartomeu també ha insistit en la idea que, ja com a jugador, Setién responia a "l'ADN Barça". 

Per últim, Bartomeu ha confirmat que, malgrat que el nou tècnic tingui contracte fins al 2022, existeix una clàusula que permetrà el nou president escollit l'any vinent de l'entitat destituir Setién si ho considera oportú. A això se suma que el president del Barça ha confessat que, tot i que la proposta de Xavi Hernández no va fructificar, "han parlat de futur". Finalment, Bartomeu ha lamentat la filtració de l'opció de l'arribada del tècnic de Terrassa dels últims dies: "Ha sortit només un nom de tots els que havíem buscat, però no hauria d'haver passat".

Més informació
 
Comentaris