Piqué torna a la càrrega: "Els presos polítics no són culpables"

El central torna a denunciar amb vehemència les injustícies que pateixen els líders polítics catalans

Piqué celebra la classificació del Barça per a la final de la Copa del Rei al Santiago Bernabéu.
Piqué celebra la classificació del Barça per a la final de la Copa del Rei al Santiago Bernabéu. | EFE

Gerard Piqué, com ja va fer el passat dimecres, torna a defensar els presos polítics. Després de participar d'un nou triomf del Barça al Santiago Bernabéu, el central blaugrana ha respost a quatre preguntes d'un periodista d'un mitjà de clar perfil unionista que li ha insistit pel que va dir sobre el judici als presos polítics independentistes (que es tractava d'un judici injust). Piqué, que ha estat rebut al Bernabéu amb crits de "Viva España", ha assegurat que "els presos polítics no són culpables".

 

 

Visiblement emocionat a mesura que es referia a la situació dels presos independentistes, el central blaugrana ha assegurat que no se'ls pot castigar perquè "no han generat violència". I ha anat més enllà, criticant la manca d'empatia de part de la societat espanyola: "El problema d'aquest país és que no ens escoltem. No escolten. Jo l'altre dia vaig donar la meva opinió. A mi Carlos Herrera em va dir Gerardo i cretí. A mi els meus pares em van dir que si escoltes i penses una mica pots dialogar. Si estem en aquesta situació és perquè ho hem fet molt malament, i no sé si hi ha solució. Veient com s'expressen i el que han fet a Catalunya, tinc clar que aquesta gent no ha fet res malament".

 

 

El periodista li ha insistit pels fets que la Fiscalia sosté per acusar Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, però el central ha estat taxatiu: "Si van pujar a cotxes de la Guàrdia Civil va ser per enviar la gent a casa. Els condemnaran a 20 anys per això? Veient el que vaig viure a Catalunya, i no té res a veure amb la independència, parlant només del futur d'aquestes persones, jo crec que no n'hi ha com perquè els caiguin 20 anys de presó".

 

 

"L'àrbitre li ha perdonat l'expulsió a Ramos"

 

 

A banda de valorar la situació dels presos polítics catalans, Gerard Piqué també ha assegurat que l'àrbitre li ha perdonat l'expulsió a Sergio Ramos. "L'acció de Ramos m'ha semblat expulsió, però ni l'àrbitre ni el VAR, que era el meu amic Mateu Lahoz, no ho han vist. Messi estava sagnant, crec que era expulsió", ha analitzat el central català, a qui li encanta venir al Bernabéu "ja que és un dels motius pels quals sóc esportista. En altres estadis costa més motivar-se, però en aquest...".

 

 

Per últim, Piqué ha fet una crida a la calma en relació a les expectatives de triplet: "La Lliga pinta bé, però l'any passat estàvem en la mateixa situació. N'hem après, esperem que sigui una lliçó el que va passar l'any passat i esperem que a la Champions vagi millor".

 
Comentaris