Només 10 corresponsals van votar Messi en el primer lloc de la Pilota d'Or

Únicament una desena de periodistes, dels 176 amb dret a vot, van escollir l'argentí en la primera posició

Messi es lamenta durant el Barça-Girona del Camp Nou.
Messi, durant un partit al Camp Nou. | EFE

France Football ha fet públiques les votacions dels diferents corresponsals que, arreu del món (en fins a 176 països), emeten els vots per designar el guanyador de la Pilota d'Or d'aquest 2018. Com sol ser habitual, sovint moltes votacions són sorprenents pels protagonistes escollits. En alguns països han triomfat jugadors inesperats, com ara Benzema, escollit el millor del món pel periodista de la República Centre-africana; Varane, primer a Luxemburg, la Índia i el Surinam; o Thibaut Courtois, el millor del món pel corresponsal del Kiriguistán. 

 

 

Repassant l'extensa llista, però, sorprèn que només un 5% dels corresponsals, un total de 10, han escollit Leo Messi com el millor jugador del món al seu criteri. L'argentí ha estat el primer dels cinc vots en una desena de països, alguns dels quals força remots. A Aruba, illa del Carib situada a 10 quilòmetres al nord de Veneçuela, Ricardo Kock va escollir Messi per davant de Griezmann, Modric, Cristiano i Courtois. 

 

 

També remota és la illa de São Tomé i Príncipe, localitzada al golf de Guinea, entre les costes de Gabon, Guinea Equatorial, el Camerun i Nigèria. Brany Cunha va votar a Messi, Cristiano, Neymar, Hazard i Pogba. Des de l'arxipèlag de les Illes Cook, a la Polinèsia, Rashneel Kumar va apostar per Messi, Cristiano, Hazard, Salah i Mbappé. 

 

 

Al continent americà, Ruben Moraes Iglesias va emetre el vot representant de Belice, un estat del centre del continent, que limita al nord i a l'oest amb Mèxic, i al sud amb Guatemala. Aquest va escollir Messi, Cristiano, Neymar, Modric i Griezmann. Més a prop, a les Illes Feròe, entre les costes d'Islàndia, Escòcia i Dinamarca, Trondur Arge va votar Messi, Cristiano, Modric, Salah i Mbappé. 

 

 

Messi també ha estat votat la primera opció en cinc països més reconeguts, com Ghana, on Michael Oti Adjei va escollir-lo a ell per davant de Cristiano, Mbappé, Griezmann i Hazard. A Líbia, Ahmed Edaera va decidir que els seus vots eren per Messi. Cristiano, Hazard, Salah i Griezmann. Pel que fa a països amb un mínim nom futbolístic a Europa, Messi només ha estat la primera opció per a tres corresponsals: a Lituània, Giedrius Janonis el va escollir per davant de Modric, Griezmann, Cristiano Ronaldo i Salah. A Gal·les, Paul Abbandonato va votar per Messi, Modric, Cristiano, Hazard i Varane. I a Bòsnia-Hercegovina, Emir Aletic va apostar per Messi, Modric, Salah, Kane, Cristiano. 

 

 

 

 
La llista amb les votacions dels corresponsals per la Pilota d'Or 2018
La llista amb les votacions dels corresponsals per la Pilota d'Or 2018 | FRANCE FOOTBALL

 

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?