Messi és el cinquè millor jugador del món (segons la classificació de la Pilota d'Or)

El capità del Barça no només no ha guanyat la Pilota d'Or, sinó que tampoc ha estat considerat entre els tres millors futbolistes del món

Messi, durant el partit entre el Tottenham i el Barça a Wembley.
Messi, durant el partit del Barça. | EFE

No és cap broma de mal gust, encara que ho sembli. Segons el jurat que decideix el guanyador de la Pilota d'Or, el premi al millor futbolista de cada any natural, Leo Messi ha estat el cinquè futbolista més destacat del 2018. El futbolista argentí no només ha quedat fora del podi del guardó, quelcom que ja se sabia oficiosament des de fa uns dies, sinó que tampoc ha estat el quart esportista que més vots ha rebut per part dels encarregats de decidir el guanyador del trofeu que entrega France Football.

 

 

Els 180 periodistes de 180 països diferents havien de repartir 6, 5, 4, 3, 2 i 1 punts, respectivament, als que consideressin els cinc millors jugadors del 2018. Segons les filtracions que hi ha hagut aquesta tarda, Luka Modric, el guanyador, n'ha obtingut 753, mentre que Messi només n'ha sumat 280. Cristiano Ronaldo (476), Antoine Griezmann (414) i Kylian Mbappé (347) han separat de la llista el croat i el capità del Barça. El jurat de la Pilota d'Or ha demostrat que no opina el mateix que les enquestes de France Football, en les quals l'argentí dominava amb una autoritat exultant i pràcticament insultant, i Messi s'ha hagut de conformar amb una cinquena posició que obvia el doblet de Lliga i Copa del Rei que ha aixecat aquest any i, sobretot, les nombroses exhibicions amb què ha demostrat que no hi ha ningú en el món que segui a la mateixa taula que ell.

 

 

D'aquesta forma, Luka Modric ha posat punt final al duopoli Messi-Cristiano. Argentí i portuguès s'havien repartit solidàriament les darreres deu Pilotes d'Or i no havien donat cap opció que algun altre futbolista pogués accedir al seu tron. Des del desembre del 2007, quan Kaká va ser el guardonat, fins al mateix mes del 2018, quan ha estat Modric l'afortunat de ser considerat el millor del món, no hi ha hagut ningú capaç de donar un cop de puny sobre la taula i reivindicar-se davant la seva dictadura. I si el croat ho ha fet, ha estat gràcies als títols col·lectius i al bon paper seu i de la seva selecció en el Mundial de Rússia, no perquè hagi demostrat que, individualment, és (i ha estat) millor que Messi i Cristiano, dos futbolistes únics diguin el que diguin els premis individuals.

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?