Lobo Carrasco, exjugador blaugrana: “Hi ha gent que ha deixat de ser del Barça per la política”

"L’himne del Barça diu ‘Tant se val d’on venim’, però hi ha hagut gent que s’ha sentit apartada, sobretot la que viu lluny", ha declarat l'exfutbolista en una entrevista a 'El Mundo'

Lobo Carrasco, un dels exjugadors de la història recent del Barça que ha deixat més empremta entre els afeccionats blaugrana pel fet de ser considerat, durant la dècada dels vuitanta, un dels millors extrems d’Europa (amb el conjunt culer va marcar 103 gols en els 502 partits que va disputar), ha assegurat en una entrevista a El Mundo que el posicionament del club culer en relació al procés d’autodeterminació de Catalunya ha provocat que hi hagi hagut persones “que han deixat del Barça”.

“Ho he vist sobretot fora de Barcelona, en congressos de penyes. L’himne del Barça diu ‘Tant se val d’on venim’, però hi ha hagut gent que s’ha sentit apartada, sobretot la que viu lluny. Jo no tacaria la pilota amb la política, que es quedi a les urnes”, ha opinat Carrasco, que actualment exerceix de tertulià a El Chiringuito de Jugones, que ell mateix no s’atreveix a definir com a periodisme: “Hi ha molt d’entreteniment, és la translació a la televisió de la discussió del bar del dia següent. Josep Pedrerol va presentar un format en què els periodistes i exfutbolistes podíem lluir les samarretes dels nostres equips. A les 12 de la nit has de donar alguna cosa més a l’audiència”.

 

Tot i considerar que el Barça ha perdut massa social per culpa del procés d’independència català, l’exjugador culer considera que “tothom és una mica del Barça”. “Això passa quan apareixen jugadors que transcendeixen els colors. A Madrid, per exemple, el 95% dels aficionats amb què parlo estan secretament enamorats de Messi. No poden evitar-ho, encara que els dolgui. Encara que siguin del Madrid o de l’Atlètic, també son de Messi de forma encoberta”.

Més informació
 
Comentaris