Lobo Carrasco, exjugador blaugrana: “Hi ha gent que ha deixat de ser del Barça per la política”

"L’himne del Barça diu ‘Tant se val d’on venim’, però hi ha hagut gent que s’ha sentit apartada, sobretot la que viu lluny", ha declarat l'exfutbolista en una entrevista a 'El Mundo'

Lobo Carrasco, un dels exjugadors de la història recent del Barça que ha deixat més empremta entre els afeccionats blaugrana pel fet de ser considerat, durant la dècada dels vuitanta, un dels millors extrems d’Europa (amb el conjunt culer va marcar 103 gols en els 502 partits que va disputar), ha assegurat en una entrevista a El Mundo que el posicionament del club culer en relació al procés d’autodeterminació de Catalunya ha provocat que hi hagi hagut persones “que han deixat del Barça”.

“Ho he vist sobretot fora de Barcelona, en congressos de penyes. L’himne del Barça diu ‘Tant se val d’on venim’, però hi ha hagut gent que s’ha sentit apartada, sobretot la que viu lluny. Jo no tacaria la pilota amb la política, que es quedi a les urnes”, ha opinat Carrasco, que actualment exerceix de tertulià a El Chiringuito de Jugones, que ell mateix no s’atreveix a definir com a periodisme: “Hi ha molt d’entreteniment, és la translació a la televisió de la discussió del bar del dia següent. Josep Pedrerol va presentar un format en què els periodistes i exfutbolistes podíem lluir les samarretes dels nostres equips. A les 12 de la nit has de donar alguna cosa més a l’audiència”.

 

Tot i considerar que el Barça ha perdut massa social per culpa del procés d’independència català, l’exjugador culer considera que “tothom és una mica del Barça”. “Això passa quan apareixen jugadors que transcendeixen els colors. A Madrid, per exemple, el 95% dels aficionats amb què parlo estan secretament enamorats de Messi. No poden evitar-ho, encara que els dolgui. Encara que siguin del Madrid o de l’Atlètic, també son de Messi de forma encoberta”.

Més informació
 
Comentaris (14)
Kalet Fa 5 mesos
No perdeu el temps quan porten temps xupan de Madrid tan si val si són polítics o ex el que sigui se'ls gira el cervell...bé els que en tenen.
jg Fa 5 mesos
lo que no me explico es cómo cuando el barça se ha hecho indepe no ha perdido todos sus aficionados españoles....
Quina barra Fa 5 mesos
Diu que la política és posar urnes, segons quines urnes posen ens atacan i enpresonan i pensa ell que el Barça té que mirar capa un altre lloc?? Quan cules perdería el Barça si no ens deixes expresar la nostre ràbia.... Ves a pastar fang o millor ves al chiringuito madrileny
Josep Fa 5 mesos
Doncs si fos així, bon vent i barca nova, segur que trobaran molts equips que els rebran amb els braços oberts i potser amb el cantic del "a por ellos" i tu lobo també has canviat d'equip?
Marc Fa 5 mesos
Doncs mira, jo conec casos en sentit contrari, és a dir, molt decebuts per la tèbia reacció del club davant tot l'assumpte de la indepdndència i els drets humans trepitjats per l'estat espanyol que se'n desprenen. En qualsevol cas, el nombre de seguidors culers no para de créixer, potser només es frena a Espanya. Si ampla és Castella... molt més ho és el món!!! Visca el Barça i Catalunya Lliures!!! //*//
Josep Fa 5 mesos
Quan ets d'un equip on el país al qual pertany va afusellar un president, clar que és política. Però que pasa aquí?? Aquests q xuten la pilota han d'opinar al respecte?? Però si poc més q sumar
Porc rural Fa 5 mesos
El Josep Maria Espinàs (autor de l'himne) va explicar que la frase "tant se val d'on venim si del sud o del nord" es referia al sud o al nord dels Països Catalans.
Ramon Fa 5 mesos
El futbol top, sense barrejar-lo amb la politica és quelcom senzillament indecent. Només la seva vinculació amb la política pot justificar-lo.
Ramon Fa 5 mesos
Si per causa de comprometre's amb la causa nacional catalana, hi ha espanyols que han deixat de ser del Barça, em sembla boníssima notícia per partida doble. Boníssima pel compromís del club. I boníssima per la pèrdua de seguidors espanyols o botiflers.
jupp Fa 5 mesos
A veure, aquesta gent que segons diu en Carrasco, ha deixat de sentir-se culer per que el Barça no es precisament espanyolista i feixista com altres?
image/svg+xml