Els Boixos Nois no podran exhibir la seva simbologia a cap estadi d'Espanya

La Comissió Antiviolència decreta que els ultres del Barça són "un grup violent" i demana als clubs de la Primera Divisió espanyola que no els permetin l'entrada als estadis

Els Boixos Nois, als carrers de Lió.
Els Boixos Nois, als carrers de Lió. | @UAccount2

La Comissió Antiviolència ha determinat aquest dijous que els Boixos Nois són un grup violent i, per tant, ha informat a tots els clubs de la Primera Divisió espanyola que no permetin l'entrada als seus camps de qualsevol mena de simbologia dels radicals del Barça, ni d'aquest ni de cap dels seus filials, les faccions 'Casuals' i 'Cachorros'.

 

 

D'aquesta forma, si en algun camp de futbol es veu quelcom representatiu dels Boixos Nois, se li exigiran responsabilitats a l'equip local. La resolució, segons El País, també recorda al Barça que no pot participar en la promoció ni donar suport a les activitats dels seus ultres (és a dir, no els pot facilitar el transport, ajudar en el finançament ni entregar entrades gratuïtes).

 

 

Les pancartes, bufandes i gorres d'aquest grup ja fa temps que no es deixen veure pel Camp Nou (encara que això no vol dir que els membres no entrin, de forma separada, a l'estadi amb el seu carnet de soci), però sí que ho feien en alguns dels camps que el Barça visita amb motiu dels partits de Lliga. Els informes dels Mossos i de la Oficina Nacional de l'Esport de la Policia Nacional han estat el detonant definitiu per fer un nou gran pas cap a l'eradicació de la violència en el futbol espanyol.

 

 

El decret de la Comissió Antiviolència suposa un triomf per als Mossos, que treballen diàriament en aquest assumpte. El dissabte passat, sense anar més lluny, van evitar una baralla entre els Boixos Nois i els Bukaneros, radicals del Rayo Vallecano, ja que van registrar un dels bars que visiten amb freqüència els ultres catalans i hi van requisar les armes blanques, els pals, els punys americans i les porres extensibles que hi van trobar.

 
Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?