El Barça, obert a sotmetre a referèndum l'adopció del llaç groc per a la seva imatge corporativa

"El club és un espai de llibertat i debat i sempre està obert al fet que hi hagi un col·lectiu que plantegi això si segueix els canals establerts", ha declarat el portaveu Josep Vives

Campanya perquè el Barça inclogui el llaç groc en la seva imatge corporativa.
Campanya perquè el Barça inclogui el llaç groc en la seva imatge corporativa. | 'Més que un llaç"

Fa gairebé un mes, el 12 de març, va sortir a la llum Més que un llaç, una iniciativa d'un grup de socis i aficionats del Barça que tenia "l'objectiu de promoure un referèndum entre la massa social blaugrana sobre la conveniència que el club utilitzi el llaç groc en la seva comunicació corporativa". En la roda de premsa de Josep Vives posterior a la reunió de la junta directiva d'aquest dilluns, el portaveu blaugrana no ha descartat l'opció de tirar endavant la campanya, encara que ha deixat clar que aquesta haurà de sotmetre's a un referèndum.

 

 

"El club és un espai de llibertat i debat i sempre està obert al fet que hi hagi un col·lectiu que plantegi això si segueix els canals establerts", ha remarcat Vives en relació a aquest assumpte. En la seva compareixença pública, doncs, ha deixat oberta la possibilitat a debatre si el Barça vol incloure un llaç groc en la seva imatge corporativa i exercir, així, d'altaveu de la situació injusta que viuen els empresonats, exiliats i confinats que van promoure el referèndum d'autodeterminació de l'1-O.

 

 

Les peticions de Més que un llaç són, entre d'altres, que "davant i darrere de l'eslògan 'Més que un club' que es dibuixa a les cadires de la segona graderia, s'hi afegeixi un llaç groc", "que es pengi un llaç groc als marcs dret i esquerre del display digital que es col·loca davant dels portaveus en les rodes de premsa de membres del club", "que es visualitzi un llaç groc als perfils de totes les xarxes socials del Club i als marcadors del Camp Nou i del Palau Blaugrana" i "que es promoguin activitats solidàries de suport als empresonats, exiliats i confinats tant a l'interior com l'exterior de les instal·lacions del club".

 

 

En relació a la postura del club respecte als presos polítics, Vives no s'ha mogut del discurs habitual dels màxims dirigents del Barça: "La postura del club és molt clara. El president ho ha manifestat moltíssimes vegades. Estem absolutament en contra de la presó preventiva dels presos i preses polítiques. El club té un compromís molt clar amb aquesta presó preventiva absolutament injusta", ha sentenciat, incloent Sandro Rosell en el mateix sac que els dirigents polítics catalans com és habitual.

 
Comentaris