Bartomeu, contra els clubs-estat: “S’ha de castigar els que incompleixen el ‘fair play’ financer”

"No és el mateix que el club sigui propietat dels socis o d'algú que fa que només sigui un negoci lucratiu", ha declarat el president del Barça

Josep Maria Bartomeu ha aprofitat el seu parlament en la sisena edició dels diàlegs Ernest Lluch sobre economia i futbol, centrada en els models de club, per carregar amb duresa contra els clubs-estat. “No és el mateix que el club sigui propietat dels socis o d'algú que fa que només sigui un negoci lucratiu. O ara, amb els clubs-estat, que obtenen ingressos de fora del món de l'esport”, ha declarat.

No em cansaré d'exigir a la FIFA i a la UEFA que facin complir les normes per competir en igualtat. No és just que hi hagi clubs amb ingressos que no provenen de l'esport. El Barça és el club que més factura al món i tots els ingressos vénen de l'esport. Però competim amb clubs-estat i això ens obliga a ser creatius i ambiciosos. S'han d'imposar sancions exemplars als qui no compleixen amb el fair play financer”, ha valorat el president del Barça.

 

“És un orgull tenir aquest model que ens fa diferents, sobretot en aquest context, en el qual té molt de valor tenir aquesta essència de propietat dels socis. Sempre intentem mantenir les arrels a Catalunya, però amb una visió global. Impulsem polítiques socials, financem part dels desplaçaments dels socis i assumim grans projectes de la Fundació i patrimonials sense que costi diners als nostres socis. No hem pujat el preu de l’abonament més enllà de l’IPC”, ha sentenciat Bartomeu.

Més informació
 
Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?