Les vendes a correcuita del Barça per quadrar el balanç econòmic 2018/19

El traspàs de Denis Suárez al Celta va ser la cinquena operació del club blaugrana en la darrera setmana de l'exercici

Aquest diumenge 30 de juny, al voltant de les onze de la nit, el Barça va acomiadar la temporada 2018/19 amb una venda, la de Denis Suárez al Celta de Vigo a canvi, aproximadament, d’uns 16 milions d’euros entre quantitats fixes i variables. El traspàs del migcampista gallec al conjunt de Balaídos, sumat a tots els moviments realitzats per l’entitat culer durant tot l’any esportiu que acaba de finalitzar, va permetre a l’entitat blaugrana tancar, sobre la botzina, el curs econòmic amb superàvit.

Denis Suárez es va afegir a la llista de futbolistes culers que han fet les maletes cap a un altre equip durant la darrera setmana de l’exercici. Jasper Cillessen (35 milions d’euros), André Gomes (25 milions d’euros) i Marc Cardona (2,5 milions d’euros) són les altres operacions que el Barça ha dut a terme els últims dies, a la que se li ha de sumar el pagament de 2 milions d’euros per Marc Cucurella per part de l’Eibar. El club català el recomprarà i el vendrà per una xifra més elevada, però això ja formarà part del curs 2019/20.

 

Aquestes vendes, però, no han estat les úniques que han comptabilitzat els blaugrana durant tot el darrer curs. També cal tenir en compte les vendes de Paulinho (42 milions d’euros), Yerry Mina (30,25 milions d’euros), Paco Alcácer (23 milions d’euros), Lucas Digne (20,20 milions d’euros), Aleix Vidal (9,3 milions d’euros), Marlon Santos (6 milions d’euros) i Munir (1,05 milions d’euros). A totes aquestes xifres, procedents del portal especialitzat Transfermarkt, caldria sumar les diferents quantitats variables que es podrien ingressar en un futur i les fixes que es van ingressar per les cessions d’alguns d’aquests futbolistes abans que els clubs exercissin les opcions de compra.

L’auditoria determinarà la quantitat real que el Barça acaba ingressant en concepte de vendes, però gràcies a totes les operacions que s’han tancat a corre-cuita les últimes setmanes el club català tindrà, amb gairebé total seguretat, superàvit per vuitena temporada consecutiva. Sigui com sigui, la realitat és que aquest dilluns 1 de juliol comença un nou curs en el qual l’entitat culer vol tornar a somiar amb la possibilitat de guanyar el triplet, però per aconseguir-lo haurà de fer, inevitablement, diferents incorporacions. En les pròximes hores i dies el club blaugrana anunciarà fitxatges. Exercici econòmic nou, vida nova.

Més informació
 
Comentaris