El Barça intenta apagar l'incendi: "És normal que Messi vulgui tenir un projecte guanyador"

El portaveu del club, Josep Vives, assegura que les paraules de l’argentí en la seva entrevista al diari ‘SPORT’ són “normals, transparents, naturals i positives”

El Barça no vol que les declaracions de Leo Messi en l’entrevista que el diari SPORT ha publicat aquest dijous provoquin un terratrèmol al Camp Nou. En la roda de premsa posterior a l’exposició dels resultats de l’Observatori Blaugrana de l’agost del 2019, el portaveu blaugrana Josep Vives ha restat importància a les paraules del capità vers la junta directiva i ha assegurat que el club considera que el millor jugador del món s’ha expressat “amb normalitat, naturalitat i transparència”.

“És normal que Messi vulgui tenir un projecte guanyador al Barça. Evidentment, només faltaria. És un missatge d’ambició molt interessant. Que amb tot el que ha guanyat digui que se sent català i vol seguir aixecant títols aquí és quelcom molt positiu, per això intentem fer la millor plantilla possible cada temporada. Aquest curs no ha estat cap excepció”, ha declarat Vives, que en tot moment s’ha mostrat molt respectuós amb la figura de l’argentí i més d’una vegada ha demanat que es llegeixin bé totes les frases i no s’esbiaixi la realitat.

El portaveu de l’entitat culer també ha valorat altres aspectes de l’actualitat blaugrana com el fitxatge frustrat de Neymar, l'exclusió de la “qüestió catalana” de l’Observatori i la realitat que els socis i seguidors del club ja prefereixen guanyar-ho tot que jugar bé, quelcom que defineix el Barça des de fa molt de temps: Ningú no vol deixar de guanyar. Mai no hi ha hagut cicles tan llargs i és normal que els socis i els seguidors el tinguin com a objectiu prioritari. Volem ser feliços”.

Les declaracions de Josep Vives

L’entrevista del diari SPORT a Leo Messi: “Entenem que és una entrevista completament normal i natural. Estem molt satisfets de com s’ha explicat i la transparència i l’honestedat amb què ho ha fet. No hi ha una esquerda entre Messi i el club, ben al contrari. Crec que fa unes declaracions molt interessants sobre el present i el futur del club. Ell volia que Neymar vingués, l’únic que ha dit és que el PSG ho va posar molt difícil i que ell no hi era en les negociacions i que, per tant, no sap el que va passar”.

No hi ha falta de comunicació al Barça: “Els canals de comunicació entre el club i el vestidor funcionen perfectament. Som un club molt gran, però ens sentim tots molt a prop els uns dels altres i amb confiança per parlar absolutament de tot. Quan s’hagin de comentar de coses, segur que Leo Messi ens transmetrà la seva opinió amb completa naturalitat. De la mateixa forma que nosaltres ho farem amb ell”.

Messi vol quedar-se al Camp Nou, però també vol guanyar: “És normal que Messi vulgui tenir un projecte guanyador al Barça. Evidentment, només faltaria. És un missatge d’ambició molt interessant. Que amb tot el que ha guanyat digui que se sent català i vol seguir aixecant títols aquí és quelcom molt positiu, per això intentem fer la millor plantilla possible cada temporada. Aquest curs no ha estat cap excepció”.

La crítica de Messi sobre els canvis en el rumb esportiu: “Quan es canvia sempre és per millorar. Quan el club planteja un canvi, ho fa per millorar. En aquest aspecte concret, els resultats esportius de la secció de futbol. La continuïtat sempre és positiva, però només si va lligada al compliment dels nostres objectius. Carles Puyol és un home molt important en aquesta institució i Leo Messi s’ha expressat en la mateixa línia que pensa el club”.

Messi no ha reptat la directiva: “No, ni de bon tros. Per a nosaltres, l’entrevista és molt positiva. Expressa opinions molt respectuoses i ben argumentades. No és un repte. Els reptes els hem de fer contra els rivals, no contra nosaltres mateixos. Hem de focalitzar les energies correctament. Tothom és lliure de fer les interpretacions que vulgui, però nosaltres no creiem que el que hagi fet Messi hagi estat enfrontar-se a nosaltres”.

El fitxatge de Neymar anava acompanyat de la retirada de la demanda contra el club?: “No comentaré res públicament d’aquesta qüestió. Ara no pertoca, perquè això perjudicarà el desenvolupament dels fets i dels resultats”.

El Barça tornarà a intentar fitxar Neymar?: “Crec que el president ja ho va deixar molt clar: seguirem treballant en aquest assumpte. Deixarem que passi el temps i quan arribi l’hora de planificar la pròxima temporada valorarem si hem de fitxar o no Neymar i altres futbolistes. Bartomeu ho va explicar molt bé la setmana passada”.

 

A l’hivern o a l’estiu?: “Una operació d’aquestes característiques és difícil que es pugui fer en el mercat d’hivern. Si la fem, el més normal és que la fem a l’estiu, però no és el que ha de passar sí o sí. El president ja ho va deixar molt clar: no va descartar cap escenari”.

La secretaria tècnica no sent pressió: “No tenim cap mena de pressió per fitxar Neymar per moltes opinions que expressin l’entorn o jugadors com Messi. El club té la seva manera d’actuar i un projecte que va molt més enllà d’un fitxatge i d’un futbolista, es digui com es digui”.

No es va preguntar als socis sobre Neymar: “En els Observatoris mai no preguntem per jugadors concrets. I no ho hem fet amb Neymar. Jo no entraré en el debat de qüestions ètiques i morals del seu possible fitxatge. En la negociació hem parlat de tot i les conclusions han estat les que han estat, però jo no les exposaré públicament perquè formen part de la intimitat del club”.

La qüestió catalana ja no és inclosa en l’Observatori Blaugrana: “No ho descartem, però tenim una foto bastant acurada del que pensen els nostres socis i seguidors respecte a la gestió del club del context polític i social que viu Catalunya. Des del primer moment van pronunciar un discurs a favor de la llibertat d’expressió i contra la repressió de l’Estat, escenificada amb presos polítics, i en els primers Observatoris vam veure que la nostra massa social ens donava absolut suport. Si en un futur en tenim algun dubte, ho tornarem a preguntar”

El soci prefereix guanyar que jugar bé: “El fet de guanyar-ho tot ha passat per davant de qualsevol cosa perquè ens trobem en una era increïble. Fa ja 15 anys que no parem de guanyar coses. Som el club que ha guanyat més títols del món en aquest període, i amb molta diferència respecte als següents. Ningú no vol deixar de guanyar. Mai no hi ha hagut cicles tan llargs i és normal que els socis i els seguidors el tinguin com a objectiu prioritari. Volem ser feliços”.

Més informació
 
Comentaris