Abascal: "El Barça mereix ser castigat per l'ultratge dels seus aficionats a l'himne d'Espanya"

"Fa uns anys que aguantem massa amb el que passa a la final de la Copa del Rei", ha assegurat el candidat de Vox a les eleccions del 28-A en una entrevista al diari 'MARCA'

Santiago Abascal al programa de Bertín Osborne
Santiago Abascal, líder de Vox. | Captura de pantalla

Santiago Abascal, darrer candidat a les eleccions del 28-A entrevistat pel diari MARCA en aquesta última setmana de Champions League, ho té molt clar: l'himne d'Espanya no es pot xiular. El líder de Vox ha assegurat que "soc partidari de qualsevol mena de mesura que impedeixi un ultratge a l'himne nacional" i ha comparat, sense pèls a la llengua, fer això amb llançar una ampolla a un futbolista o propinar insults racistes.

 

 

"Sóc absolutament partidari de qualsevol mesura que impedeixi un ultratge a l'himne nacional. A més crec que els clubs haurien de ser castigats durament. Igual que són sancionats si un afeccionat llança una ampolla al camp o crida insults racistes", han estat les paraules concretes d'un Abascal que, preguntat per la possibilitat que les seleccions catalanes siguin reconegudes internacionalment, creu que "fa uns anys que aguantem massa amb la Copa del Rei": "És clar que no ens plantegem que cap selecció de caràcter autonòmic aconsegueixi un reconeixement de caràcter oficial. Quant als xiulets, totes les persones normals rebutgen els gestos de mala educació i les ofenses als símbols d'uns altres sempre denoten mala educació, sobretot quan són els nacionals i legalment acceptats. Això no es pot tolerar. Igual que en un camp de futbol no es poden llançar insults racistes, no és acceptable que es xiuli un himne nacional o s'escoltin càntics de l'estil 'espanyols fills de puta'. Cal posar fi a això, però sembla que a Espanya només es persegueixen algunes coses. Ja fa uns anys que aguantem massa amb el que passa a la final de la Copa del Rei".

 

 

Un dels somnis del polític d'extrema dreta és, precisament, que l'himne d'Espanya tingui lletra: "Seria molt bonic que els espanyols poguéssim cantar junts el nostre himne nacional. És veritat que és una tasca pendent que serà dificultosa. Posar-se d'acord al voltant d'una lletra no és alguna cosa que estigui en mans d'una societat tan dividida com l'espanyola. A més, en relació a la selecció espanyola, Abascal ha assegurat que treballarà, com Pablo Casado, perquè el combinat nacional d'Espanya jugui partits com a local a Catalunya i el País Basc: "Si juguéssim a San Mamés, per exemple, seria un èxit increïble. No hi hauria entrades suficients".

 

 

Tenint en compte el que han dit els altres candidats al diari MARCA aquests dies, el de Vox no podia ser menys en les crítiques a Gerard Piqué. "Jo crec que Piqué no ha estat coherent els últims temps. Ha manifestat el seu suport al separatisme, la seva hostilitat al projecte d'Espanya i s'exposa al fet que els afeccionats que volen al seu país el xiulin. És lliure de parlar, com són els actors o qualsevol ciutadà, però un s'exposa a sentir les opinions dels altres". Abascal també ha tingut paraules per a la política de fitxatges de l'Athletic Club: "La compartiria si només juguessin futbolistes biscaïns. Per què només jugadors bascos, inclosos navarresos i francesos, i no de la resta d'Espanya? Hi ha un component ètnic i polític que jo no puc assumir. O fins i tot la Reial Societat, que feia una altra cosa. Ara no sé com és, però va haver-hi uns anys en què només fitxava jugadors bascos i estrangers, però no espanyols. Jo no sé si ha modificat ja aquesta política".

 

 

Abascal encara ha tingut temps de menysprear el futbol femení ("L'esport masculí és molt consumit en els mitjans i el femení no tant perquè la dona no pot competir al mateix nivell que l'home"), d'agrair a Javier Tebas el suport públic ("No tinc molt tracte amb ell, però li vaig transmetre el meu agraïment per aquell gest") i lloar els toros ("Qui els ataca, ataca Espanya"). Pots llegir l'entrevista completa en aquest enllaç.

 
Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?