La Universitat d'Oxford reprèn els assajos de la vacuna

En un comunicat, asseguren que "en programes tan amplis com aquest és habitual que algun dels participants es trobi malament"

La Universitat d'Oxford ha anunciat aquest dissabte que reprèn els assajos de la fase 3 de la seva vacuna contra el coronavirus i que desenvolupa en col·laboració amb la farmacèutica AstraZeneca després que es paralitzessin les proves perquè un dels voluntaris havia desenvolupat una mielitis transversa. "A nivell mundial uns 18.000 individus han sigut inoculats amb vacunes experimentals dins del programa de proves", ha apuntat la universitat en un comunicat.

"En programes tan amplis com aquest és habitual que algun dels participants es trobi malament. Cada cas ha de ser cuidadosament evaluat per garantir una evaluació amb plena seguretat", explica el text, que no concreta el dia en el qual es reprendran les proves. AstraZeneca va anunciar el passat dimarts que havia decidit pausar l'assaig de la vacuna que desenvolupa contra la Covid-19 degut a l'aparició d'una "malaltia potencialment inexplicable" en un dels participants, un moviment que la companyia ha descrit com a "rutinari".

 
 

Comentaris