El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Una empresa dels EUA implanta microxips als treballadors
  • CA

 

Treballadors de l’empresa nord-americana Three Square Market, una companyia tecnològica de Wisconsin, poden escollir des de l’1 d’agost tenir un xip de la mida d’un gra d’arròs implantat entre dit gros i l’índex. Un cop fet això, qualsevol tasca que impliqui tecnologia RFID —és a dir, identificació per radiofreqüència— com ara accedir a l’oficina o pagar a la cafeteria es pot fer només passant la mà, informa The New York Times. Aquest programa no és obligatori, però des d’aquest dilluns, més de 50 treballadors dels 80 que hi ha a la seu central de l’empresa a River Falls (Wisconsin), s’han ofert com a voluntaris per provar-ho.

Un enginyer de software que treballa a la companyia ha explicat a ‘The New York Times’ que no s’ho va pensar dues vegades quan va rebre la proposta. Segons ell, en els propers cinc o deu anys, aquesta tecnologia integrada als treballadors serà “més normal” i és per això que va decidir “pujar al carro” de l’experiment. Melissa Timmins, una altra treballadora que ha accedit a tenir el xip, afirma que està una mica nerviosa “pel fet d’implantar alguna cosa” al seu cos i també perquè és una cosa nova i no en sap gran cosa.

 

Aquest programa seria la primera vegada que es fa en una empresa a Estats Units, encara que s’han reportat altres experiències a Suècia. D’acord amb informacions periodístiques, la implantació de xips als treballadors obre un debat pel que fa a qüestions de privacitat i també de salut.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa