Un mort i diversos ferits en un atropellament a la sortida d'una mesquita de Londres

Una organització musulmana assegura que es tracta d'un atac islamofòbic

 

Una camioneta ha xocat contra les persones que sortien d'una mesquita a Londres la matinada de dilluns, matant almenys a una persona i ferint-ne diverses, que segons la major organització musulmana de Gran Bretanya ha estat un acte deliberat d'islamofòbia. El vehicle ha passat per damunt de les persones quan sortien de la mesquita de Finsbury Park, una de les més grans del país, ha dit el Consell Musulmà de Gran Bretanya. L'atac es produeix en ple Ramadà, moment en què els fidels assisteixen a les oracions a la nit.

 

La primera ministra britànica, Theresa May, ha dit que la policia ha confirmat que l'incident estava sent tractat com un potencial atac terrorista i ha afegit que presidiria una reunió d'emergència aquest dilluns. "Tots els meus pensaments estan amb les víctimes, les seves famílies i els serveis d'emergència al lloc dels fets", ha comentat. La policia ha explicat que un home ha mort i que el conductor de la furgoneta, de 48 anys, havia estat detingut. El conductor serà sotmès a una avaluació de salut mental, segons la policia. El Servei d'Ambulàncies de Londres ha informat vuit persones han estat traslladades a l'hospital, mentre que dues han estat ateses al lloc dels fets.

 

L'alcalde de Londres, Sadiq Khan, que s'han desplegat més policies a la zona per tranquil·litzar als ciutadans. Khan ha dit que l'atac és "un assalt a tots els nostres valors compartits de tolerància, llibertat i respecte". El líder de l'opositor Partit Laborista, Jeremy Corbyn, s'ha mostrat "totalment commocionat". L'incident es produeix poc més de dues setmanes després que tres militants islamistes ataquessin vianants al pont de Londres i apunyalessin gent als restaurants i bars de la zona, matant-ne a vuit. El Consell Musulmà ha dit que l'atac és la manifestació més violenta d'islamofòbia a Gran Bretanya en els últims mesos i ha fet una crida per a una major seguretat en els llocs de culte.
 

 

Comentaris