Un mort i 19 ferits en l'atropellament massiu durant una protesta antifeixista a Charlottesville

Hi ha una vintena de ferits

Almenys una persona ha mort i 19 han resultat ferides aquest dissabte en resultar atropellades per un cotxe durant una marxa antifeixista a la ciutat nord-americana de Charlottesville (Virgínia), escenari de fortes tensions en les últimes hores per una cancel·lada marxa de supremacistes blancs, segons han informat fonts del Centre Mèdic de la Universitat de Virgínia a 'The New York Times'. L'Ajuntament de la ciutat ha confirmat el balanç i ha afegit que 15 persones més han resultat ferides en els enfrontaments previs entre antifeixistes contra supremacistes i neonazis.

L'Unió Americana per les Llibertats Civils (ACLU) havia verificat prèviament en el seu compte oficial de Twitter les imatges de l'atropellament, efectuat segons testimonis per un turisme platejat que s'ha obert pas entre els manifestants a tota velocitat, abans de col·lidir contra una camioneta. Charlottesville es troba ara mateix sota estat d'emergència pels forts enfrontaments entre grups supremacistes blancs i neonazis contra integrants de moviments d'extrema esquerra.

 

 

Els supremacistes s'havien concentrat per protestar contra l'enderrocament de l'estàtua del general confederat Robert E. Lee i símbol de l'era esclavista del sud dels Estats Units, tal com havien ordenat les autoritats de la ciutat. Almenys una persona ha resultat detinguda al final d'aquests enfrontaments, dissolts per la policia antidisturbis.

 

 
 

Comentaris