Trump es converteix en el primer president dels Estats Units que trepitja Corea del Nord

Ha creuat la frontera en el marc d'una reunió amb Kim Jong-un a la zona desmilitaritzada entre les dues Corees

El president dels Estats Units, Donald Trump, s'ha convertit aquest diumenge al matí en el primer dirigent nord-americà que trepitja territori de Corea del Nord. En un fet sense precedents, Trump ha creuat la frontera en el marc d'una reunió amb el dictador nord-coreà, Kim Jong-un, amb qui ha tingut un trobada carregada de simbolisme a la zona desmilitaritzada i destinada a reactivar el diàleg entre les dues Corees. Segons han informat agències internacionals, Trump ha convidat el dictador nord-coreà a visitar "ara mateix" la Casa Blanca.

Des de la cimera del G20 a Osaka, el president estatunidenc va dir aquest dissabte que "no tindria cap problema" en creuar la frontera entre les dues Corees si finalment es reunia amb Kim Jong-un, i inclús va expressar sentir-se "còmode" amb el fet. Trump ha arribat a la zona desmilitaritzada acompanyat del president de Corea del Sud, Moon Jae-in. En tot moment han mostrat bona sintonia i han qualificat la trobada "d'històrica". Trump és el primer dirigent dels Estats Units que creua la línia divisòria des que va començar la guerra entre les dues Corees fa set dècades. 

Trump reclama al règim comunista un compromís ferm amb el programa de desnuclearització, de fi dels míssils, d'armes químiques i biològiques, però Pyongyang demana a canvi que s'aixequin les sancions econòmiques.

 
 

Comentaris (2)
X*2 Fa 2 mesos
Que s'el quedin
Claudi S Fa 2 mesos
Certament s’ha anat a cercar el titular amb un gest mínim. Si la trobada ha estat a Panmujon on hi ha unes barraques habilitades per a les trobades entre els govern dels dos països, situades exactament el 50% a cada banda de la frontera, el gest de Trump haurà estat caminar per la banda nordcoreana de la barraca o com a molt sotrir per la porta nordcoreana i endinsar.se uns atrevits 3-4 metres en territori nordcoreà. Un titular més al servei de les seves polítiques errants i populistes