El Món - Notícies i actualitat d'última hora en Català
Trump amenaça amb declarar la guerra a Corea del Nord si els seus míssils arriben als EUA
  • CA

 

L’assessor de Seguretat Nacional del president nord-americà, Donald Trump, ha confirmat que està barrejant la possibilitat, entre altres opcions, de declarar una “guerra preventiva” a Corea del Nord davant els últims assajos balístics efectuats pel país asiàtic, contraris a les sancions imposades per l’ONU.

 

Herbert McMaster ha indicat a la cadena NBC que aquest pla podria adquirir sentit si es confirma que Corea del Nord és capaç de llançar un arma nuclear que pogués arribar al país. “M’està preguntant si estem preparant plans per a una guerra preventiva? Sí, si es demostra que posseeixen armes nuclears que puguin amenaçar-nos. Des de la perspectiva del president, seria quelcom intolerable, així que, per descomptat, hem d’aportar totes les opcions possibles i això inclou una opció militar“, ha manifestat McMaster.

Els experts consideren que Corea del Nord encara no està preparada per llançar un cap nuclear contra els Estats Units malgrat que el mes passat va efectuar dos llançaments de prova de dos míssils balístics d’abast intercontinental, teòricament capacitats per impactar als Estats Units.

 

Amb tot, McMaster ha posat l’accent principalment en què els Estats Units no volen apostar per aquesta opció: “Ens agradaria resoldre-ho sense haver d’arribar al que seria una guerra molt costosa però, insisteixo, és impossible exagerar el perill que representa Corea del Nord“, ha asseverat.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa